A Magyarországi gyorséttermi Kínai kajának van valami köze ahhoz amit Kínában esznek?
Olyanok válaszát várom, akik jártak Kínában, ismernek kínaiakat, ők maguk kínaiak, vagy tényleg otthon érzik magukat a témában.
Sokszor hallom mostanában, hogy a gyorséttermi kínai kaja nem is hasonlít arra, amit ők valóban esznek, illetve hogy ezek szimplán európai ételek, amikre rámondják hogy kínai.
A leves az tényleg olyan, csak ők nem sűrítik be sűrítőkkel és nem raknak ecetet bele, csak balzsamecetet.
A tészta is olyan, csak máshogy gyúrják.
Balzsamecetet biztos nem tesznek semmibe a kinaiak, mert az olasz "találmány", KInában ismeretlen.
Egyébként az itteni kinai kajáknak semmi köze sincs az eredetiekhez, se a füszerezés, se az alapanyagok többsége nem is hasonlit az ottanira.
New Yorkban van egy komoly kinai negyed. Ott a kinai fozes teljesen mas mint a negyeden kivul. Ha kezdo vagy, ne ott kezd. Ott csak olyan egyen, aki mar nagyon megszokta. A vilag egyik legjobb konyhaja. A magyar a kozelebe se johet.
Sorry.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!