Miért tartják sokan a fish and chips-et a gasztronómia mélypontjának?
Hasonló mint itthon egy pörkölt, nyilván sokan azért szeretik is.
Egyébként faék egyszerű étel talán ezért is.
Sült hal sültkrumplival. Miért lenne ez a "gasztronómia mélypontja"? Amikor az ember sült hekket eszik, vagy pl. ropogós sörtésztában sült szürke harcsafilét, mellé pedig sült hasáb- vagy steak burgonyát, az miért volna mélypont? (Az utóbbi egyébként igazi kuriózum még magyar körökben is.) Elárulom, hogy a sült hal, sült burgonyával egyes országokban legalább olyan népszerű, mint a Hamburger - aminek az eredete a 19. század közepéig vezethető vissza, amikoris a marhahúst még Hamburgból importálták Amerikába, és annak a darált, pácolt és fűszerezett változatából született a "Hamburger Steak").
Szóval nem tudom honnan jött ez a "Fish 'n Chips, mint a gasztronómia mélypontja". Ugyanis a világ egyik legnépszerűbb ételéről beszélünk, amit igazi "gourmet fogásként" is el lehet készíteni, ha az ember pl. nem tőkehalból, hanem mondjuk lapos halból (Halibut) készíti - ami már kuriózumnak számít.
A 3. válaszban írtam Bözsi királynőt, de tessék, a volt konyhafőnöke is mesél róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!