Baj, ha kihagyom a szezámmagos csirkèből vagy az illatos, omlós csirkéből a keményítőt?
Ha nem teszel bele, akkor vízes lé lesz alatta, nem szósz!
A legokosabb lenne, ha elmennél és vennél, de ha nagyon nem akarod, akkor megpróbálhatsz helyette fele annyi lisztet tenni hozzá. Ez is megköti a levét, de más lesz az állaga, illetve a lisztet legalább 10 percig kell fözni, hogy ne legyen lisztízü az egész, a kínai ételeknél meg éppen a gyors elkészítés adja a jellegét.
Szóval lesz belöle valami kaja, de ha utána nem ízlik, az nem a recwept hibája.
"Minek bele keményítő?"
Ez olyan szinten van, mintha azt kérdeznéd, a pörköltbe minek paprika.
A pörköltbe minek paprika?
Én pld nem rakok bele, fáj tőle a gyomrom.
Nem muszaj de nem szoszos lesz hanem leves.
Ahogy elottem is irtak, helyettesitheted liszttel
A szezám magoshoz nem is kell keményítő... Az a bundázott csirkemell.
A mázt a csirkefalaton a méz stb adja!
Szecsuánihoz szoktak keményítőt hogy a szósz sűrűbb legyen!
Nálunk a bundás-mézes-szezámmagosat hívják szezámmagos csirkének. Pont tegnap ettem, úgyhogy biztosan így volt kiírva :D
Ilyet otthon is szoktam készíteni. De máshogy nem használok keményítőt, csak ezért meg nem veszek. Teljesen jó helyette a liszt. Édességekbe pedig a pudingpor jó keményítő helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!