Magyarok! Milyen a magyargulyás? Szlovákia
MAgyarországon kenyeret esznek hozzá.
A hülyék meg jobban tennék, ha máshol idétlenkednének. Látszik, hogy csak kötözködni akarnak, akármit ir a kérdezö, csak belekötnek. Ha magyarul irja a felvidéket az is baj, ha szlovákul irná, akkor meg az lenne az.
szia! mi is hasonlóan csináljuk, mint a tegnapi 18:18-as, csak mi nem teszünk bele gyömbért és tejfölt sem.
a gulyás tájegységenként eltérhet, de az alap lényegében
az, ahogy leírta.az fontos, hogy jóminőségű legyen a pirosparika.
és még annyit tanácsolnék, hogy a hagymát ne süsd meg, hanem kicsit megsózva szinte pépesre párold, mielőtt a
húst beleteszed.
"gulyásosan" egyébként lehet sertéslapockából,de akár
csirkéből is levest készíteni.
üdvözzöllek a Dunántúlról:)
nem tudom, hogy engem kérdeztél-e, de én Székesfehérvárról írtam.mi általában pogácsával esszük a gulyást, de biztosan finom a csirkés "hamisgulyás" knédlivel is.
a lényeg, hogy legyen mellé valami:))
üdv.
Újra az ÍAnyes Msteres vagyok.
Az igaz magyar gulyásba nem kell semmilyen mesterséges ízesítő.mint pl. a gulyáskrém és egyebek. Csak újabban divat midennféle bolti dolgot tenni az ételekbe. Egyszerűbb,mint rendesen odafigyelni az ízesítésre.
A gulyáshoz általában kenyeret szokás enni. Utána szoktak pogácsát,fánkot enni,de ezt sem mindenhol.
A knédli pedig nem magyar étel. Régen csak a tótok és svábok készítették. Magyarok gombócot csináltak ( a tésztája majdnem azonos a knédlivel). Csak az kerek formájú. A gombócot megtöltik szilvával,túróval,lekvárral,gyümölccsel és vagy piritott zsemlemorzsába forgatják,de van aki sajtot reszel rá. Ha nem töltött a gombóc,akkor valamilyen szószós hús mellé adják. Újabban főznek knédlit is az ilyen húsok köreteként..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!