Szabad-e olaszországi étteremben késsel/villával enni a raviolit?
Az olaszok nem csak villával esznek spagettit, helyette kanállal és villával egyszerre!! Hülyeséget nem kéne idelökni, egy ismerősöm pedig olasz kultúraismeretből tanulta ezt!
Étteremben változó, hogy villa mellé kést is használok-e. Mert lakásunkban alapvetően csak villát használok.
Azt majd én tudom, hogy mit mivel eszek. Ha kanállal akarom enni, azzal fogom.
@11: Ez a kanál-villa kombó a külföldiek miatt van, meg nekik..amolyan fancy parasztvakítás. (pl Mexikoban sem isszák sóval meg citrommal a Tequillát, csak úgy hülyíthetőbb a turista, hogy hó, meg há micsoda rituálé :) )
Nyilván le leszek pontozva, de az elmúlt 10 évben dolgoztam néhány olasszal egy konyhában, meg még jó néhány felszolgálónk is volt. Hidd el, ők nem csinálják:) Villa, és pár szálat szúrnak fel, hogy ne legyen hatalmas a gombóc mire rátekered a villára. Ennyi.
14. Ez így van. Mint ahogyan a bolonyait is tagliatellével fogyasztják, nem spagettivel.
Csak akkor azt nem értem olasz oldalakon, meg a youtube-bon olaszok (!) Olsszországban (!) miért írnak, fotóznak, videóznak spagettis változatot?
15-ös: egyrészt nem biztos, hogy azok tényleg olaszok és nem ott élö külföldiek, másrészt meg nekik a nézettség a lényeg, ahhoz meg olyat kell feltenni, amit elvárnak - ahogy itt is a kanalas spagettievést tartják "eredetinek", meg a bolognai mártást spagettivel és ha tényleg az eredeti szokások szerint mutatnak valamit, akkor jön a felháborodás, hogy nem jó!
Egyébként szerintem sokkal egyszerübb csak villára tekerni a spagettit, mint még egy kanállal is bohóckodni - csak a legtöbben meg sem próbálják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!