Olaszok és a Görögök mit gondolnak a mi ételeinkhez? és mit gondolnak rólunk?
A szakértők! :D
A görögök egyik legfőtt tenyésztett állata a sertés, még a gyrosuk is sertésből van, megeszik (természetesen) minden alkatrészét, ugyanúgy, mint mi. És az ottani sertésnek sincs kevesebb zsírja.
Az olaszok meg még a hajukra is az olivaolajat kenik, úgy locsolják a kajáikba, mint a Niagara.
Ezekben az országokban sok a szegényebb régió, az olaszoknál, régebben volt inkább szegénység, és ez meglátszik a kajáikon is.
Full egyszerű , olcsó alapanyag, kalóriadús, hogy laklató legyen.
Tojás nélküli tészta (gyakorlatilag liszt) jó bőven olajjal, kaja kész.
(esetleg pirítanak az olajba egy kis fokhagymát, meg a végén szórnak rá bazsalikomot.)
Úgyhogy ezek csak ilyen semmit mondó közhelyes kommersz ráfogások, hogy júj, a magyar milyen zsíros, meg hű de birazz... mert máshol nincs ilyen mi? Pláne Olaszban, meg Görögben...
" zsíroskenyér kiveri a biztosítékot" Mindkét országban ugyanúgy zabálják a zsíros kenyeret.
Leginkább unalmasnak, beszűkültnek, és esetleg túl fűszeresnek tartják.
Mindkét országnak jelentős tengerpartja van, és állattartásban is valamivel szélesebb spektrumon mozognak.
Zöldség, gyümölcs, ugyanígy, szimplán a földrajzi helyzetük miatt, több, jobb minőségű, és olcsóbb.
Összességében tehát minden téren változatosabb anyagokkal dolgoznak.
Náluk is ugyanúgy megvannak ezek az úgymond "nehéz zsíros " (nem az) ételek, csak náluk sokkal több minden más is van mellette.
A "nehéz zsíros" ételeink, meg nem a jellegüknél fogva olyanok, hanem a tanulatlan, buta elkészítésük miatt. Meg azért, mert sok birkával elhitetik, hogy az zsíros.
Tudok linkelni pár ilyen kérdést az utóbbi napokból!
Imádják a kolbászunkat, szaláminkat, fôleg a Téliszalámit.
A zsíról pedig:
- a tarja szeletet szénen, vagy platnin süti a nép, végső esetben megkent teflon vagy öntöttvas serpenyőben
- a pörkölthöz csak éppen annyi zsiradék jár, amit a hagyma éppen felvesz; ezért pl. a gulyáslevesnek sem szabad a tetején tocsognia a zsírtól;
- a disznósajthoz hasonló más európai népeknél is létezik;
- zsíroskenyér a szegények eledele lett a háború után; sajnos alig volt hús, minden ment az országból kifele;
Viszont a húsból kisült zsír, pirospaprikával, lilahagymával népszerű bor-és sörkorcsolya;
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!