Miért nincs hagyománya nálunk az átlátszó leveseknek?
Figyelt kérdés
Ázsiában, ahol az ételek jelentős része levesféle... rengeteg az átlátszó leves. Sok dolgot belefőznek, gazdagon fűszerezik... De mégsem törődnek a színével. Mi pedig a húsleves kivételével nagyjából képtelenek vagyunk megenni azt, ami nincs berántva, habarva vagy paprikázva. Mi lehet ennek az oka?2022. szept. 2. 10:06
1/5 anonim válasza:
Egyszerű gasztro-kulturális eltérés. Náluk nem divat a paprika. A németeknél is látom sokszor, hogy a kolbászuk paprika mentes. Nekünk furcsa.
2/5 anonim válasza:
Én az elmúlt nem tiom hány évben egyszer sem csináltam rántást.
3/5 anonim válasza:
ízlések és pofonok..
Más országokban mások a szokások.
4/5 anonim válasza:
Én például nagyon sok átlátszó levest főzök. Nem teszek bele se paprikát, se rántást, se habarást: borsólevesbe, tojáslevesbe, paradicsomlevesbe, lebbencs, babgulyás, gulyás, tarhonyleves, nyírségi gombóc.
Egyébként szerintem a levesek eleve nem elterjedt ételek a világon, kevés nemzet konyhájában van ennyiféle leves, mint nálunk. És régen a kalória volt a lényeg, ezért sűrítették liszttel, zsírral, tejföllel, hogy minél laktatóbb legyen. Sok fogásunk önállóan is elég, esetleg fánk/csöröge/grízes tészta, egyéb édesség "jár" utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!