Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért mondják, hogy a(z...

Miért mondják, hogy a(z őshonos) brit ételek borzalmasak?

Figyelt kérdés

Nem jártam soha Angliában, de mi ennek az alapja?

Valami világhírű szakács is egyszer azt nyilatkozta valami műsorban, hogy: "Everybody can cook. Except England."

Tapasztalatok? Vélemények?

vagy ez csak egy alaptalan kritika a britek felé?

2021. máj. 20. 19:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj a Fish&Chips-el, tök finom, csak szomorú, hogy nem sok mást tudnak felmutatni.

Yorkshire puding az lényegében amolyan kenyérféle, nem desszert vagy önmagában finom fogás. A fish pie, a sheperds pie, ehető, de semmi érdekes nincs benne. A vasárnapi sült sonka, borsóval, kurmplipürével, yorkshire pudinggal és barnamártással elfogadható, de kb rántotthús, krumplipüré szintjén van.

A sütijeikben alig van krém, inkább a tészta, eszméletlen mennyiségű cukor, jam, cukormáz, száraz vacak. Megkóstoltam a Victoria sponge cake-et, elég gagyi.

A "kolbász" náluk az a szürke sós vacak, és nem képesek finom kenyeret péksütit sütni. Nem is értem.

Egy mondatban összefoglalva, ízetlen, unalmas, fantáziátlan, de egyszerű és ehető, házias.

Bármelyik másik Európai ország finomabb ételeket készít. Ez van, nem lehet mindenki mindenben jó, kell lennie egy legrosszabbnak is.

2021. júl. 31. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!