A Honfoglalás kori, vagy a Hódoltság előtti magyar konyha mennyire tekinthető a mai hagyományos magyar konyha elődjének?
Figyelt kérdés
Elvileg a csíramálé ilyen régi étel. Van más is?2021. márc. 24. 22:36
1/8 anonim válasza:
Nem sok lehet, manapság már ritkán eszünk szárított ló húst.
2/8 anonim válasza:
Kumiszt is iszunk rendszeresen.
3/8 anonim válasza:
Semmi köze hozzá. A mai ételeink 100%-a az elmúlt 200 évben jöt divatba.
4/8 anonim válasza:
Elég csak arra gondolni hogy a paprika, paradicsom, burgonya, kukorica de még csak a ma használatos bab sem volt ismert a 16. század előtt Európában. Ezeket Amerikából hozták be a kontinens felfedezését követően.
5/8 anonim válasza:
A mai magyar konyhát a 19. századi nacionailsták alkották meg a 2-300 évvel ezelőtt az Alföldön kialakult szokások szerint.
A cél az volt, hogy a magyar nemzet önállóságát ezek keresztül is kifejezzék, és olyan ételeket találjanak, amiket még nem ért el a nyugat befolyása.
6/8 anonim válasza:
A mai "klasszikus" magyar ételeink közül egyet se nagyon tudtál volna megcsinálni annak idején.
7/8 anonim válasza:
Lehet itt a szélsőjobbos trolloknak lepontozni, de akkor is ez az igazság.
8/8 anonim válasza:
Kb semmi. A mai népszerű "magyaros" ételekben legalább paprika van, de legtöbbször paradicsom, krumpli is.
Elérhetőek régi magyar szakácskönyvek a neten, abból lehet szemezgetni miket ettek régebben, pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!