A magyar ételekben miért szinte kizárólag paprika a fűszer?
A torma drága, a paprikákhoz, és borshoz képest. Menta meg alig megy valamihez egy átlagos magyar étkezési szokását tekintve. Bizonyos ételek amik petrezselyemmel készültek, lehet mentával ehetetlenek volnának.
Mondjuk egy mentás újburgonyát kipróbálhatsz :)
A magyar ételekben NEM KIZÁRÓLAG a paprika a füszer, ha te csak ennyit ismersz, akkor nem ismered a magyar konyhát.
Ugyan nem menta és torma, ami használ - ezt egyelten ismert konyha sem használja, föleg nem kizárólagosan -, de sok egyebet igen
Azért az átlag magyar háziasszony, de a főzőcskéző férfiak is, már rég túl vannak ezen a szinten. Nincs minden agyon paprikázva. Már a nagyapám is borsozott, majorannázott, lestyánozott, köményezett, kaprozott, ecetezett, tárkonyozott, fokhagymázott a paprikán kívül, a mai átlag háztartásban ezeken kívül még 5-10-15 fajta fűszer biztos van, és akkor még nem számoltam a sokféle készen kapható fűszerkeveréket és az ételízesítőket.
Szóval ezt gondold újra!
Csak a XVIII.szazadtol terjedt el a fuszerpaprika az altalanos hasznalatban ... addig nem is tudtuk mi az!? :))) Szoval nem hinnem, hogy ez lenne a magyar konyha jellemzo fuszere.
Hagyma es zsir ... ez a magyar alap, a tobbi mar csak flanc :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!