Mit ehettek a honfoglalók?
A paprika, burgonya, paradicsom, stb. mind legfeljebb 1500-tól szerepelhetett. Mik azok az ételek, amiket már a honfoglalók is ehettek? Csak húst és különböző gabonaféléket?
(Van arról egy teljes lista, hogy milyen ételeink származnak Amerikából?)
A honfoglaló magyarok már ismerték a:
-alma,körte,mogyoró,dió,kökény,som,szőlő,bor,borsó,bors,kender,torma,üröm,komló,csalán gyertyán,cseresznye,meggy,szilva,paraj(fehér libatop),árpa,rozs,zab,búza,köles gyömölcsöket,zöldségeket és gabonákat.
-halat,vadakat,juhot,marhát,és nagyon ritkán disznót.
A húsokat sózva és kiszárítva tartósították,de ezeken kívül milyen típusú ételeket készítettek sajnos nem tudom.
Én azt értem is, és a hús még rendben is van... Csak nem tudom/tudtam, hogy mit ettek a hús mellé, köretnek. Hiszen ugye a burgonya, a paprika, a paradicsom.... Egyiket se ismerhették.
De már azért van egy kisebb lista itt feljebb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!