Milyen ételek jellemzők Németországra?
Ezek közül egyik sem, mert a rántott húst nem igazán eszik, szósszak meg végképp nem, a sör NEM étel (de egyébkßent is itt sokkal kevesebb sört iszik egy ember, mint MO-on - egy esetleg két üveg a maximum), a kolbászt nem ismerik, a virsli meg csak uzsonna.
A kérdésre válaszolva: olyan nincs, hogy milyne ételek jellemzöek Németországra, mert igen nagy ország, sok területböl áll és mindegyiknek megvan a maga specialitása.
A bajoroknak pl. a sült csülök, piritott savanyú kápsztával, a weißwurst (egy fajta virsliféle) édes mustárral és zsömlegombóccal, a frankoknak a Sauerbraten (leforditva savanyú sült - a vadashoz kissé hasonló pácolt egybesült marhahús) párolt lila káposztával és gombóccal (de ez szintén más, mint a bajor változat), a sváboknál húsleves a szabógallérhoz hasonló betéttel, egybepárolt disznólapocka nokedlival, az északi részen königsbergi gombóc - fasirtszerüség részben tengeri halból készitve, tengeri halak több féle változatban, stb.
Minden területen szivesen esznek krumplisalátát, de ez is mindenhol máshogy készül.
Ha esetleg valamelyik étel receptje érdekel, privátban tudok küldeni forditást - csak elöször össze kell keresnem nekem is a recepteket.
virsli,kolbász,hurka,sör, döner kebap(bár ez török étel,de németországi..)
amúgy olvasd el ezt:
Reméllem tudtam segíteni ;)
Képzeld el, már 20 éve élek Németországban, és éppen ezért tudom, hogy a Schnitzrel NEM rántott hús, hanem hússzelet!!! A jägerschnitzel, stb NEM rántott, hanem naturszelet mártásokkal.
Virslit meg hasonlókat esznek ugyan, de az csak olyan uzsonnaféle, nem rendes fött étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!