Mi az az étel amit nagyon szívesen megkóstolnál, de nem volt még rá alkalmad?
Én ínyencnek mondhatom magam, és elmondhatom hogy elég sok mindent megkóstoltam már. A fentiekből pl. : Rántott békacombot ettem már, független attól, hogy undorodok a békáktól, de nyilván ez a tányéron határozottan gusztusos. Leginkább a csirkehúsra hasonlít halvány hal ízzel. Homárt is ettem már, a húsa leginkább a busára emlékeztet, csak kicsit édeskésebb.
Amit szeretnék megkóstolni míg még élek: Fugu (erre kicsi esélyt látok), kígyó, krokodil.
Az osztriga az amit valószínű ki fogok hagyni, bár azt olvastam finnyás turistáknak meggrillezik. A nagyobb méretűeket egyébként sem eszik nyersen.
A legfinomabb kagyló amit ettem, az a fésűkagyló, bár itthon arany árban van, azért én azt javaslom, egyszer próbáljátok ki. 2-3 ezer forint nem a világ vége 3-4 szem kagylóhúsért :-D Csak hirtelen meg kell sütni egy- egy percig mindkét felét, és az íze édeskés, és olyan mint valamilyen pirított mag. A textúrája lágy, omlós, mint a halnak, de nincs tenger íze.
Lazackaviárt már ettem amit Ukrajnából kaptam, de megkóstolnám a híres orosz kaviárt amit a tokhalból nyernek. Kíváncsi lennék tényleg megéri-e a pénzét.
És te kérdező, mit kóstálnál meg, ha már felvetetted a témát? :-)
Itt azért elég sok olyan étel van felsorolva, ami elérhető, és nem aranyáron. Aki pacal levest enne, írjon nekem, szívesen elküldöm a receptjét, nem bonyolult, és tényleg finom.
A kaviárról... nos, én nem szeretem a kaviárt olyan formában, ahogy "illik enni". Vagyis nyersen, pirítóssal. Sokfélét kóstoltam, én nem sok különbséget érzek a között, amiből 2000 forintért vásárolsz két kanálnyit, vagy húszért. Persze, alighanem velem van a baj:).
De ... én erdélyi vagyok, itt sűrűn eszünk úgynevezett ikra salátát, vagyis ikra krémet. Pisztráng, ponty, harcsa ikrát használunk hozzá, leforrázzuk, és kikeverjük olajjal, mint a majonézt. Végülis az is tojás. Reszelt hagymával, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és pirítóssal esszük. Külföldi vendégeink is imádják. Ha errefele jártok, ne hagyjátok ki.
#22 Én frissen elkészített csigát és homárt ennék szívesen.
Sushit nem rég kóstoltam, de nem jött be sajnos. Szentül hittem hogy ízleni fog. :D
Igen, mifelénk a férfiak horgásznak, inkább így kerül az ikra a konyhánkba. Boltban is lehet kapni, de mintha most már ritkábban, és egyre drágább.
Viszont így kikeverve kiadós, és nagyon finom. A forrázással nem fő át az egész, de nem is nyers.
Kérdező, frissen elkészített csigát nem ettem. Habár minden reggel fenyegetem ezzel a csigáimat, mert tönkreteszik a virágaimat. De kinyírni őket nem tudnám.
De ettem burgundi csigát, készen kaptam a tálcát, csak be kellett tenni a sütőbe. Nekem bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!