Hamburgeres kérdések?
Két nagyon érdekes kérdésem lenne, ami mindig is érdekelt:
1. Miért csinálják a hamburgereket hatalmasra? Úgy megrakják őket, hogy nem lehet normálisan harapni belőlük és elkezd torlódni a beltartalmuk. A végefelé pl. a hús már félig kilóg a zsömléből, a mustár szanaszét folyik, a zöldségek kiesnek belőle.
2. Miért úgy vágják ketté a zsömlét, hogy az alja vastag legyen, a teteje vékony és kisebb átmérőjű? Egyáltalán hogyan kéne ezt enni, ha már alapból kilóg a zsömle között minden?
1.: Azért mert sok mindent szeretnének belerakni,nagy mennyiségben. Ha olyan mennyiségű dolgokat raknának bele hogy normálisan lehessen harapni akkor az emberek többsége furcsának tartaná hogy nincs rogyásig/szétfolyásig pakolva mert megszokták az óriási hamburgereket. Egyébként ezért szoktak jónéhány helyen beleszúrni pálcikát,az egyben tartja.
2.: Azért szokták az alját vastagabbra vágni (pedig tényleg jobb lenne egyformára vágni az esztétika miatt) mert az aljának kell felszívnia a húsból kijövő nedvességet meg a szószokat stb.. A kisebb átmérőt nem értem én sem.
Én össze szoktam egy kicsit nyomni,talán paraszt dolognak tűnik,de ha csak így tudom megenni 🤷.
Köszi, ez egy jó magyarázat, hogy késsel-villával ették eredetileg... Na de akkor miért streetfood-ként árulják ezeket a fajta "emeletes" burgereket?
"Egyébként ezért szoktak jónéhány helyen beleszúrni pálcikát,az egyben tartja."
Ez is nagyon tanulságos volt.
Találtam egy videót, ami jól példázza, hogy milyen rettenetes hamburgereket képesek készíteni:
https://www.youtube.com/watch?v=yS-TQwP7hEA
Nem magyar, de idehaza is szoktam látni hasonlókat. Érdekelne, hogy hogyan lehet ezt kézből enni?
Mint művész hagy ugassak én is bele.
Vizuális tuning. Onnantól, hogy elcsábultál és megvetted, mindegy nekik te hogyan birkózol meg vele vagy hogy diabéteszed lesz vagy se.
Az eladhatóság mindig fontosabb annál, hogy mennyire lehet esztétikusan enni, vagy hogy mennyire egészséges.
Ha a nép látja mi van benne, az incsiklandozóbb mint ha csak kb a buci lenne az amit látsz.
Ha látod a húst, a salátát, az agyad úgy veszi, hogy igen ez egy változatos, kiegyensúlyozott ebéd. A friss zöldségtől a húst is frissebbnek érzed, és mivel komplementer színek, a vöröses árnyalatok és a zöldek kiemelik egymást.
Ha csak a pékárut meg a krumplit látod, tudat alatt egyből egészségtelenebbnek érzed.
Ezt mind a legtöbb szakács, de a fotókat, insta és youtube foodporn videókat készítők is tudják.
Emiatt kerül a tányérra dekorációnak valami zöld, emiatt halmozzák a húsokat úgy, a köretre, hogy az adag nagyobbnak, kiadósabbnak tűnjön és azt lásd mennyi steaket kapsz, habár a tál több mint fele krumpli.
Ki van ez találva, egészen a falak, a tányér és az evőeszköz színéig mindennel lehet csalni a szemet.
És ha már itt tartunk, ha a kajának nem kell 100% ehetőnek lennie, akkor aztán végképp elszabadul a pokol, és arcátlanul csalnak. Az instás videókon lévő kaják kb fele ehetetlen, vagy mert annyira orbitálisan sok és tömény (pl focilabda méretű vattacukorba göngyölt fagyiburrito megszórva 10 féle cukorkával), vagy direktbe csalnak, pl pofátlanul megtolták a sajtot egy kis ragasztóval.
Aki nem járt reklámgrafikai stúdióban, annak megmutatnám pontosan hogyan készülnek az ételfotók. Ragasztó, motorolaj, borotvahab, mosogatószer, hajlakk, minden van nem csak photoshop 😜
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!