Budapesten esznek laskát, puliszkát, vinetát, zakuszkát meg ilyesmiket?
Figyelt kérdés
2010. júl. 31. 14:34
11/22 A kérdező kommentje:
Hogy lehet a laskát pityókának hívni?
2010. júl. 31. 17:17
12/22 anonim válasza:
Nem tom de én mindet szeretem. Nem tudom mi a frászkarikáért ismeri mindenki csak a vinetás zakuszkát. A fuszulykás zakuszkáról még nem is hallottatok vagy a fuszulykás vinetás zakuszkáról? (mondjuk vegyesen nem szeretem). A fuszulykás az ász. :D
13/22 anonim 

válasza:

Esznek, csak normális neveken hívják őket... Sőt, hogy őszinte legyek, szerintem bp-n jelentősen több mindent esznek, mint erdélyben;)
14/22 A kérdező kommentje:
Evel azért vitába szálnék.
2010. júl. 31. 20:00
15/22 anonim 

válasza:

a pityóka az nem krumpli? :D
Amúgy igen, szokás itt is ilyeneket enni, de tájegységenként változik ezeknek a neve szinte. És itt pl a laska az tészta, a tengeri az kukorica, a lepcsánka az tócsni(azt hiszem). :D
(egy köcsök budai)
16/22 anonim válasza:
A zakuszka nem paradicsomos padlizsánkrém, van benne még egy csomó minden, meg mi tök máshogy készítjük a kettőt, főleg, hogy van nem padlizsános változata is, babbal is szoktuk csinálni.Imádom mindkettőt.
17/22 A kérdező kommentje:
Ja, mi paszujjal csináljuk.
2010. aug. 7. 14:25
18/22 anonim 

válasza:

mióta a lányom pestre költözött azóta biztosan esznek ott is puliszkát!
én itthon gyakran főzök juhtúrós puliszkát is, meg sima puliszkát is pörkölt mellé körítésnek és az egész család nagyon szereti!
19/22 anonim válasza:
vajon ha mindenki ennyire buta lenne mint te akkor ket labon jarnank?
20/22 anonim 

válasza:

én szegedi vagyokde csak a lapcsánkát tudom mi.. és azt is ugy h párom ilyen .. aki ilyenekt ismer.. amugy a lapcsánkát se szeretem.. :S:S:S:S:S wleeeeee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!