Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Budapesten esznek laskát,...

Budapesten esznek laskát, puliszkát, vinetát, zakuszkát meg ilyesmiket?

Figyelt kérdés
2010. júl. 31. 14:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Hogy lehet a laskát pityókának hívni?
2010. júl. 31. 17:17
 12/22 anonim válasza:
Nem tom de én mindet szeretem. Nem tudom mi a frászkarikáért ismeri mindenki csak a vinetás zakuszkát. A fuszulykás zakuszkáról még nem is hallottatok vagy a fuszulykás vinetás zakuszkáról? (mondjuk vegyesen nem szeretem). A fuszulykás az ász. :D
2010. júl. 31. 17:19
 13/22 anonim ***** válasza:
Esznek, csak normális neveken hívják őket... Sőt, hogy őszinte legyek, szerintem bp-n jelentősen több mindent esznek, mint erdélyben;)
2010. júl. 31. 19:14
 14/22 A kérdező kommentje:
Evel azért vitába szálnék.
2010. júl. 31. 20:00
 15/22 anonim ***** válasza:
61%

a pityóka az nem krumpli? :D

Amúgy igen, szokás itt is ilyeneket enni, de tájegységenként változik ezeknek a neve szinte. És itt pl a laska az tészta, a tengeri az kukorica, a lepcsánka az tócsni(azt hiszem). :D

(egy köcsök budai)

2010. aug. 2. 12:21
 16/22 anonim válasza:
A zakuszka nem paradicsomos padlizsánkrém, van benne még egy csomó minden, meg mi tök máshogy készítjük a kettőt, főleg, hogy van nem padlizsános változata is, babbal is szoktuk csinálni.Imádom mindkettőt.
2010. aug. 7. 07:37
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja, mi paszujjal csináljuk.
2010. aug. 7. 14:25
 18/22 anonim ***** válasza:

mióta a lányom pestre költözött azóta biztosan esznek ott is puliszkát!

én itthon gyakran főzök juhtúrós puliszkát is, meg sima puliszkát is pörkölt mellé körítésnek és az egész család nagyon szereti!

2010. aug. 7. 18:51
 19/22 anonim válasza:
38%
vajon ha mindenki ennyire buta lenne mint te akkor ket labon jarnank?
2010. aug. 8. 00:49
 20/22 anonim ***** válasza:
én szegedi vagyokde csak a lapcsánkát tudom mi.. és azt is ugy h párom ilyen .. aki ilyenekt ismer.. amugy a lapcsánkát se szeretem.. :S:S:S:S:S wleeeeee
2010. aug. 8. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!