Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A szárított tőkehalnak mi...

A szárított tőkehalnak mi értelme van?

Figyelt kérdés

ma néztem egy filmet egy ilyen gyárról Norvégiában, mindenki arról beszélt, hogy milyen okádék szaguk lesz a haltól, és én nem értem, hogy ezt a viszonylag keresett halat miért szárítják ahelyett, hogy fagyasztanák(persze szokták is ugye bár) de akkor a szárításnak mi értelme?

az hogy régen csak így tudták tartósítani azt értem


16 csoportra osztották, a legundorítóbbakat küldték Oroszországba és Nigériába, a legjobbakat Németországba



2020. febr. 21. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Mert ha megszárítod, eláll és nincs több költség.

ha fagyasztod költség, ha tárolod, ameddig teszed folymatosan kóltség, ha szállítod csak hűtőkamionban, ha kirakod megint csak hűtőbe teheted, ez mind költség...


A folyamatod végiggondoltad és űgy tetted fel a kérdést?

2020. febr. 21. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
de fagyasztva nem lesz okádékszagú
2020. febr. 21. 21:28
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Akik dolgoznak vele, azoknak lesz rossz szaguk, mert akkor még nyers, és nem a hal marad rossz szagú, akár szárítják, akár fagyasztják...

Persze vannak minőségi különbségek, de az sem az okádék szaggal kezdi...

2020. febr. 21. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

itt van 19:20tól


[link]

2020. febr. 21. 22:14
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

Nem akarod meggyőzni magad.

.

1. Az. hogy mi az "okádék szagú", nézőpont kérdée. (Van, aki szereti a Pálpusztai sajtot, aminek illazát más ki na állhatja.)

2. A fagyasztott élelmiszer tárolásához energia kell, ami nem mindenütt érhető el egyszerűen.

3. A Sarkkör közelében lő ember túrájára inkább szárított halat visz, mit fagyasztotta, mert

- konnyebb,

- nem hűti a hátát.

.

Magam részéről undorodom attól, ha valaki/bárki undorítónak tartja azt az ételt, amit más jóízűen, vagy léétfentartási kényszerből megeszik.

2020. febr. 22. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Vedd már észre, ha egyszer megszárítottad napo, szabad levegőn, azaz INGYEN, utána már nincs semmi költség!

Ha fagyasztod, már a fagyasztás is pénzbe kerül, és utána napokig-hetekig-hónapokig folyamatossan gondoskodni kell a hűtésről egészen addig, szállítás közben is, amíg üzletbe nem kerül, és ott is hüteni kell, amíg a vevő megveszi...

Ez szerinted ingyen van?

Mert nem... És ez benne van az árában az egyszeri szárítással szemben.

Ha ezt nem tudom mérlegelni, akkor sajnálom...

2020. febr. 22. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Szerinted akkor Európa sok országában élő többször 10 millió ember izlelés ficamos és le kéne mondnia kedvencéről?

Azért csak nem lehet annyira rossz, ha ennyien szívesen fogyasztják....

Megtartom a mélyhűtőmet, még ha nem is lesz benne fagyasztott tőkehal.

2020. febr. 22. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
27%
En Portugaliaban elek, ahol szinten fogyasztjak ezt a szaritott halat, es valoban BORZASZTO a szaga.
2020. febr. 24. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Phoney ***** válasza:
100%

Rengeteg étel-ital ízvilága, stílusa úgy alakult ki, hogy "régen csak így tudták". (Pl. szinte bármelyik töményszeszről meg tudom mondani, hogy eredetileg milyen kényszerűség alakította ki a jellegét.)


Magyarul azért, mert így szeretik.

2020. márc. 17. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!