0,5 liter kólát megittam fél óra alatt. Lehet valami bajom? SOS!
Máma megittam otthon 0,5 liter üdítőitalt. Olvastam, hogy lehet kapni vízmérgezést, ha megiszom sok vizet. 82 kg vagyok.
Óvatosan kell inni vizet? Ha szomjas is vagyok próbálok nem sokat inni egyszerre, mert félek, hogy valami bajom lesz. Bevagyok tisztára pánikolva, hogy lehet-e valami bajom. Szerintetek? ;/ Nagyon félek. Néha megiszom egymás után 2-3 pohárral üdítőitalt. Lehet valami bajom? Kérlek segítsetek!
#7 pedig létezik vízmérgezés, hyponatraemia-nak is hívják, a lényege hogy ha olyan gyorsan és olyan sokat iszol hogy a szervezeted nem tudja feldolgozni és a vér nátriumkoncentrációja csökken.
Ehhez persze extrém mennyiségű vizet kell inni de ritkán előfordul, pl egy egyetemi "beavatásnál", a srácoknak egyszál gatyában kellett csurom vizesen álldogálni amíg össze nem pisilték maguk miközben folyamatosan inniuk kellett amennyit csak bírtak, az egyikük összeesett és meghalt, gyakorlatilag annyi volt a felesleges víz a szervezetében hogy felhígult a vére és megduzzadt az agya.
[link] de egy csomó másik cikk is van ha rákeresel az esetre vagy beírod hogy "death by hyponatremia"
Persze ez nem fél liter megivásától történik fél óra alatt, egy esetleírásban pl egy kislánnyal az apja egyhuzamban megitatott 3.5 liter vizet, na az már okozza, illetve néha sportollóknál fordul elő szóval egymagadban ülve aligha sikerülne mert előbb leszel rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!