Miért puhul vissza az aszalt gombám?
Figyelt kérdés
Aszalom a gombát,jól megis szárat,de utána visszapuhul,valaki jartas benne,segítene?hogy hogy csináljak jó aszalt gombát2019. jún. 10. 05:37
1/9 anonim válasza:
Az aszalt gomba olyan, mint a szivacs. Valószínűleg túl nedves helyen tárolod, a levegőből magába szívja a nedvességet, ezért puhul vissza.
2/9 anonim válasza:
Légmentesen tárold pl. üvegben vagy simítózáras tasakban.
3/9 anonim válasza:
Az aszalt gombát eleve lezárható poharakban tároljuk. Esetleg, akinek módjában áll, légmentesített tasakokban.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igen én pl 5 literes dunsztos üvegbe tárolom,abba puhult vissza,csak lehet az a baj hogy melegen tettem bele és a kupakot (tetejét) csak rá tettem,nem csavartam ra,lehet ez a 2 volt a gond?
2019. jún. 10. 07:57
5/9 anonim válasza:
Ha nem csavarod rá, nem légmentes. És tele kell az edényt tenni, ha csak az alján van egy nagy üvegnek, akkor is puhul valamennyit.
Hány fokon aszalsz hogy olyan meleg a gomba, hogy hűtöd?
6/9 A kérdező kommentje:
70 fokon,5 tálcásba,5 percet hagyom hűlni és teszem bele az üvegbe
2019. jún. 10. 09:05
7/9 anonim válasza:
Hűlés közben visszacsapódott a pára és magába szívta, ezen az sem segített, hogy letakartad. Csak teljesen lehűlt gombát tegyél az üvegbe és zárd le jól.
8/9 A kérdező kommentje:
Rendbe,köszönöm szépen
2019. jún. 10. 12:44
9/9 anonim válasza:
70 fokon már megég, hús szárításához használható 55-65 fok, vékonyra szeletelt gombát max. 40 fokon aszalj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!