Hogy mérjem ki az alábbiakat ha nincs konyhai merlegem?
Figyelt kérdés
70g vaj, 70g porcukor, 120g liszt, 30g kakaópor. Van erre valami jó kis bevált praktika?2019. febr. 12. 21:43
1/7 anonim válasza:
Itt leírja, kiindulásnak szerintem jó.
Konyhai mérleget pár ezer forintért pedig lehet venni. Régen nekem sem volt, aztán csodálkoztam hogy nem olyan volt a teszta amilyennek kellett volna hogy legyen.
3/7 anonim válasza:
Ha számítanak a grammok, inkább szerezz egy mérleget, mert a többi módszer pontatlan. Nem olyan drága cucc, kár rajta spórolni.
4/7 anonim válasza:
Használj kanálmérleget:
Viszont ez esetben is érdemes igazi mérős kanalat beszerezni, mert hivatalosan az evőkanál 15 ml. Ehhez képest nálam az otthon fellelhető evésre használt evőkanalak 8 és 10 ml-esek.
Bár a mérőkanál árából vehetsz mérleget is.
5/7 anonim válasza:
Kanalat vagy épp különböző méretű poharakat is lehet használni. Nekem sem volt évekig. Nagyobb kihívás így ételt készíteni, de rajottem a váltóra több esetben. Ilyen mondjuk az egy bögre rizshez 2 bögre víz, vagy a teáskanál cukor az kB 5 gramm :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mérleg már "érik", hogy vegyek!... :D
2019. febr. 15. 19:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!