Főzés=gyors lassú égés?
Figyelt kérdés
Ez egy elméleti kérdés. Ha valahogy sikerülne meggátolni a baktériumok szaporodását az élelmiszeren, és kiraknám az asztalra mondjuk 2 hétre, az egyenlő azzal mintha megfőzném egy óra alatt pl?? Tehát a főzés gyors lassú égés, azaz oxidáció?2019. jan. 25. 23:20
1/13 anonim válasza:
Én azért kíváncsi lennék, hogy hogy is lesz a konyhaasztalon hagyott nyers hagymából és a csirkéből paprikás csirke! ... még ha a megrohadást ki is zárjuk :)
2/13 anonim válasza:
Hááááát? Ez tényleg nagyon elméleti. Itt a GYK-n csak egyszerü emberek vannak. Talán ha az Akadémián kérdeznéd, ott meg is értenék:-)
5/13 anonim válasza:
Nem, az ételt nem oxidálod a főzéssel, az egy egészen más folyamat.
6/13 A kérdező kommentje:
Pedig nekem valamiért egyértelműnek tűnik. Ha kinthagyok egy karfiolt az asztalol egy hétre vagy kettőre, az hasonló hatás lenne (ha nem rohadna) mintha megfőzném
2019. jan. 26. 07:53
9/13 anonim válasza:
Mondjuk jó lenne ... én is voltam úgy, hogy megvettem mindent szülinapi bulihoz, lebaxtam az asztalra a cuccokat és azt mondtam jöhetnek a vendégek. kinek-mi kell csinálja meg magának én megvettem mindent :D
10/13 anonim válasza:
Nem, de tényleg ki is próbálhatod, pl tojásfehérjével. Az nem rohad meg ha kint hagyod, csak kiszárad, sose lesz olyan mintha megfőzöd. De gondolj akár egy szelet kenyérre, meg beteszed a sütőbe, egy idő után szénné ég, ha kint marad, akkor kiszárad, lehet belőle csinálni akár zsemlemorzsát, elteheted évekre, sose lesz szenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!