Étteremben miért nem illik előre felvágni a husit?
Kedves 04.07, nem csak a tanult emberek tudnak késsel és villával enni, bármennyire is hihetetlennek tűnik a számodra. Nekem sincs diplomám és mégis ismerem az étkezési szabályokat, ez egyáltalán nem a "tanultságon" múlik. És attól, hogy valaki harapja a kenyeret, még nem biztos, hogy böfög is.
És hogy a kérdésre is válaszoljak, tényleg nem illik és nem csak azért, mert hamarabb kihűl az étel. Mindig csak azt a falatot vágd le, amit meg is eszel egyből.
nem is ez volt a kérdés.. :)
nekem azt mondták, hogy azért nem illik, mert akkor mohónak tűnsz, gyorsan be akarod habzsolni az ételt...
Szóval ha enni mentél valahova, akkor egyél :D
ha meg valaki a viselkedésedet figyeli evés közben, akkor tartsd be a sok hülyeséget :D
de ha vége az ebédnek ne tartsd vissza a szeleket, mert spontán szenesedéshez vezethet.. :)
plusz... tök mindegy hány darabba vágod a kajád, ha irritáló arrogáns popsibuksi vagy, akkor utálni fognak :D ezt persze csak általánosságban értem...
Etikett.
Amúgy abban a bizonyos etikettben rengeteg dolog benne foglaltatik, csak sokmindent nem ismerünk, és nem is mindig alkalmazunk (máshogy viselkedünk otthon az asztalnál, máshogy egy étteremben és máshogy egy fogadási vacsorán).
Mert azt még megjegyezzük, hogy nem harapom a kenyeret, nem szürcsölök, akkor fogom meg a csirkecombot, ha van a csont végén papírdísz, ajaktörlés ivás előtt, hogy fogom meg a bros és hogyan a pezsgős poharat, stb.
De nem mindenki van tisztában azzal, hogy az előtte lévő 4-5 féle kanál, 3 féle pohár, villa, stb. közül melyik pontosan mire való, és hogy illik használni az etikett szerint. Talán azért, mert még nem került ilyen helyzetbe. És lehet, hogy nem is fog.
En betartom a legtobb illemszabalyt. De azert nem annyira, hogy vizmertek legyen a hatamhoz erositve, mikozben eszem a 3 cm^2-es szabalyos hetszog alaku husdarabokat.
S.
Az illemszabályszabály a hülye sznobok miatt van, mert mindenki csak a másikkal foglalkozik. Találni kéne valami más elfoglaltságot az ilyeneknek. A normális ember amúgy sem szarik a tányérjába és nem böfög hangosan.
Nekem jobban esik az étel, ha előre felvágom.
Az éttermekben nem is bízok annyira, jobb látni, hogy készül az az étel, volt már hogy szalontüdőben szálkát találtam és olyan is, hogy 4 cm hosszú szőrszál volt az eperkrémlevesemben. És az ugye honnan kerülhetett oda...
"amúgy is fura az etikett, pl. csirke szárnyat- és combot lehet kézzel enni, de ezért is megnéznek, mert nem tudják, hogy szabad, na akkor ki a paraszt?"
a-a! Tévhit! :) Csak ha be van csomagolva a comb vége, ahol fogod, és nem kézzel érsz hozzá, akkor illik.
Azért ne vágd fel előre, mert akkor félő, hogy tömni fogod. Ha meg közbe még vágod, rágod, akkor olyan elegáns.
Ez a tevhit.
Ha nincs a vegen semmi akkor is mefoghatod! A jo ettermekben viszont tesznek ra.
S.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!