Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Étteremben miért nem illik...

Étteremben miért nem illik előre felvágni a husit?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 16:14
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
74%
Összehasonlításként gondoljunk az ősemberekre: kézzel ettek mindent és a többi ember nem szólt nekik, mert akkor az volt a norma. Japán említése kapcsán asztalnál szellenteni nem illendő. Visszatartani veszélyes is lehet, de ki lehet vonulni az illemhelyre is, ha valakinek szüksége van rá. Ma késsel és villával eszünk. Ez esztétikailag is jobb és az étel sem hűl ki olyan hamar. Ellenben ha otthon van az ember, és nem közösségben eszik, hanem egyedül, akkor gyorsabban megeheti az ételt úgy, ha felvágja, és senkit sem botránkoztat meg a táplálkozási módjával.
2010. júl. 4. 13:14
 12/22 anonim válasza:
100%

Kedves 04.07, nem csak a tanult emberek tudnak késsel és villával enni, bármennyire is hihetetlennek tűnik a számodra. Nekem sincs diplomám és mégis ismerem az étkezési szabályokat, ez egyáltalán nem a "tanultságon" múlik. És attól, hogy valaki harapja a kenyeret, még nem biztos, hogy böfög is.

És hogy a kérdésre is válaszoljak, tényleg nem illik és nem csak azért, mert hamarabb kihűl az étel. Mindig csak azt a falatot vágd le, amit meg is eszel egyből.

2010. júl. 4. 14:05
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

nem is ez volt a kérdés.. :)

nekem azt mondták, hogy azért nem illik, mert akkor mohónak tűnsz, gyorsan be akarod habzsolni az ételt...

Szóval ha enni mentél valahova, akkor egyél :D

ha meg valaki a viselkedésedet figyeli evés közben, akkor tartsd be a sok hülyeséget :D

de ha vége az ebédnek ne tartsd vissza a szeleket, mert spontán szenesedéshez vezethet.. :)

plusz... tök mindegy hány darabba vágod a kajád, ha irritáló arrogáns popsibuksi vagy, akkor utálni fognak :D ezt persze csak általánosságban értem...

2010. júl. 4. 14:07
 14/22 anonim válasza:
100%

Etikett.

Amúgy abban a bizonyos etikettben rengeteg dolog benne foglaltatik, csak sokmindent nem ismerünk, és nem is mindig alkalmazunk (máshogy viselkedünk otthon az asztalnál, máshogy egy étteremben és máshogy egy fogadási vacsorán).

Mert azt még megjegyezzük, hogy nem harapom a kenyeret, nem szürcsölök, akkor fogom meg a csirkecombot, ha van a csont végén papírdísz, ajaktörlés ivás előtt, hogy fogom meg a bros és hogyan a pezsgős poharat, stb.

De nem mindenki van tisztában azzal, hogy az előtte lévő 4-5 féle kanál, 3 féle pohár, villa, stb. közül melyik pontosan mire való, és hogy illik használni az etikett szerint. Talán azért, mert még nem került ilyen helyzetbe. És lehet, hogy nem is fog.

2010. júl. 4. 14:21
 15/22 anonim válasza:
77%
Szerintem csak olyat nem illik csinálni étteremben, ami másokat zavar. Persze mindenkinek más az ingerküszöbe, ezért én mindig magamból indulok ki. Nem büfögök és fingok az asztalnál, nem madzsgálom szét az ételt, stb., mert ha ezt más csinálná, az engem zavarna, és elvenné az étvágyamat. De ha forró a hús, akkor nyugodt szívvel felvágom, mert szerintem ez egyáltalán nem gusztustalan. Otthagyni a felvágott húst, na aaz gusztustalan. Szerintem ezért mondják, hogy nem illik, mert lehet, hogy ott hagyod.
2010. júl. 4. 20:48
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

En betartom a legtobb illemszabalyt. De azert nem annyira, hogy vizmertek legyen a hatamhoz erositve, mikozben eszem a 3 cm^2-es szabalyos hetszog alaku husdarabokat.

S.

2010. júl. 4. 23:15
 17/22 anonim válasza:
61%

Az illemszabályszabály a hülye sznobok miatt van, mert mindenki csak a másikkal foglalkozik. Találni kéne valami más elfoglaltságot az ilyeneknek. A normális ember amúgy sem szarik a tányérjába és nem böfög hangosan.

Nekem jobban esik az étel, ha előre felvágom.

Az éttermekben nem is bízok annyira, jobb látni, hogy készül az az étel, volt már hogy szalontüdőben szálkát találtam és olyan is, hogy 4 cm hosszú szőrszál volt az eperkrémlevesemben. És az ugye honnan kerülhetett oda...

2010. júl. 5. 11:14
 18/22 anonim ***** válasza:
77%
Szőrszál vagy hajszál? Ez durva. Nem divat a kendő sapka. Hogy lehet másképp megenni a csirke combot, ha nem fogod meg? A ( rántott ) húst valóban elég ha falatonként vágjuk. Nem szoktam böfögni, és pukizni az asztlnál, még otthon se..
2010. júl. 6. 13:20
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"amúgy is fura az etikett, pl. csirke szárnyat- és combot lehet kézzel enni, de ezért is megnéznek, mert nem tudják, hogy szabad, na akkor ki a paraszt?"

a-a! Tévhit! :) Csak ha be van csomagolva a comb vége, ahol fogod, és nem kézzel érsz hozzá, akkor illik.

Azért ne vágd fel előre, mert akkor félő, hogy tömni fogod. Ha meg közbe még vágod, rágod, akkor olyan elegáns.

2010. júl. 10. 15:30
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez a tevhit.

Ha nincs a vegen semmi akkor is mefoghatod! A jo ettermekben viszont tesznek ra.

S.

2010. júl. 11. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!