Kiolvasztott hús újrafagyasztása?
Figyelt kérdés
Kiolvadt egy nagy adag hús, de több mint a fele ránk romlana, így vissza szeretném fagyasztani.
Tegnap éjszaka lett kivéve a fagyasztóból és hűtőbe rakva. Reggel vízben lett tovább olvasztva (max 2-3 órán át), majd felszeletelve,hűtőbe rakva délutánig.
Visszarakhatom a megmaradt részét a fagyasztóba?
2018. nov. 13. 21:37
1/6 anonim 



válasza:





Ha szeretnél ételmérgezést, akkor igen, egyébként nem szabad.
De ha a húst elkészíted - megsütd vagy megfözöd -, akkor igen, utána már lehet fagyasztani.
2/6 anonim 



válasza:





Azt már ne. Főzz belőle kajákat, olyanokat ami fagyasztható.
3/6 anonim 



válasza:





Nem! Főzz belőle valamit és a kész ételt lefagyaszthatod.
4/6 anonim 



válasza:





Én pörköltet készítenék belőle aztán lefagyasztanám adagokban.
5/6 anonim 



válasza:





Jelentős tévhitek vannak az újrafagyasztással kapcsolatban és csak azért merészelek beleszólni, mert vagy 20 éven át foglalkoztam a fagyasztásos szövet-tárolás (kriobiológia) kérdéseivel. Az élelmiszeripar sem elsősorban a mikrobiológiai érintettség problémái miatt nem javasolja az újrafagyasztást, hanem amiatt, mivel a viszonylag lassú fagyás és lassú felengedtetés alatt olyan szöveti roncsolódás következik be, ami miatt az adott élelmiszer szöveti szerkezete, struktúrája alapvetően megváltozik, roncsolódik, ellöttyed. Azaz utána a felengedtetést követően már nem lehet a megszokott konyhatechnikai módon a megszokott állagú ételt elkészíteni belőle. Inkább pépes jellegű lesz és gasztronómiai értéke szinte a nullára esik. Ez persze éppen a húsok esetében néha előnyös lehet, na eredetileg nagyon kemény, nehezen puhuló volt az anyag.
6/6 anonim 



válasza:





Az utolsó által írt válasz lényegét már én is olvastam máshol, valami szak-cikkben, de:
biztos, ami biztos, főzd meg pörköltnek, szétadagolva lefagyasztod. Majd eldöntöd, hogy ismét pörköltként, vagy éppen húsos káposztaként, vagy rizses húsnak, hasonlónak fogod-e felhasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!