Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen higiéniai szabályokat...

Milyen higiéniai szabályokat kell betartani a tojás felhasználásánál?

Figyelt kérdés
2018. okt. 31. 10:32
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Állítólag nem ajánlott előre megmosni míg fel nem használod, mert lemosol róla bizonyos védőréteget. Falhasználás előtt közvetlen viszont ajánlott megmosni, mert belekerül a tikszar a héjáról a felütött tartalomba. Továbbá én mindig egyesével ütöm fel a tojásokat egy kis pohárba, és egyesével megvizsgálom, megszagolom. Elég szívás ugyanis, ha pl. ráütöd a fasírtnak szánt darált húsra és akkor derül ki hogy romlott. Ha külön pohárba ütöd fel, jobban is érezni a szagát. A jó tojásnak valójában nincs is szaga és a sárgája egyben van.
2018. okt. 31. 11:42
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Mondjuk a sárgája lehet, hogy csak azért nincs egyben, mert felütéskor megsérül...
2018. okt. 31. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 40 éve főzök, nem találkoztam még romlott tojással, nem is bonyolítom a dolgot. Volt házi-bolti is, volt hogy kamrában tartottuk, volt hogy hűtőben, de semmi extra. Anyukám csinálta, hogy pohárba törte egyesével, mert az ördög nem alszik. Az igaz, hogy nem szabad megmosni.
2018. okt. 31. 11:48
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
1. voltam. Igen, ez is megesik hogy felütéskor folyik szét, ezért ez önmagában nyilván nem mérvadó. Én leginkább a szaglásomra hagyatkozom.
2018. okt. 31. 11:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Még az is fontos lehet, ha hűtőben tárolod, hogy ne az ajtóban legyen, vagy elől, hanem inkább hátul, mert az ajtónyitogatáskor kicsapódó pára, illetve a gyakori hőmérséklet ingadozás nem tesz jót neki.

A fehérje amúgy fagyasztható, de utána csak olyan ételekbe használd fel, amit sütni, főzni kell, nyersen nem jó.

2018. okt. 31. 12:59
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
"40 éve főzök, nem találkoztam még romlott tojással" - Vagy nagy mázlista vagy, vagy elég ritkán főzhettél a 40 év alatt. :)
2018. okt. 31. 13:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha heti 4-5 alkalom ritkának számít, akkor velem van a baj. Vagy

1, nézni kell, meddig van szavi

2, ha találok olyat amin már látszik hogy nincs toppon(a fehérje már kicsit ködös, nehezebben jön ki a héjából) akkor olyan kaját csinálok hogy elfogyjon.

Egyszer sikerült a tojó alatt összetörni egy záptojást, hát életre szóló szagmintát vettünk. A legrosszabb ami volt az a kiscsibés, de azt kidobtuk.

2018. okt. 31. 14:43
 8/10 anonim ***** válasza:
79%

"Egyszer sikerült a tojó alatt összetörni egy záptojást"

Ja, akkor mégiscsak találkoztál romlott tojással.

2018. okt. 31. 14:46
 9/10 anonim ***** válasza:
61%
A kérdés étkezési célú felhasználásra vonatkozik, de nagy a kötözködési kedve, tisztelt utolsó.
2018. okt. 31. 17:46
 10/10 anonim ***** válasza:
84%
a házi tojást néha muszáj megmosni ,ám nekem az alap elvem ha valami nem tetszik repül,egy tojás nem nagy érték ám az egész családot, vagy akik fogyasztják megfertőzhet
2018. nov. 5. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!