Citrom fagyi valódi citromból! Nekifogjak itthon? Vagy nem érdemes?
próbáld meg szerintem így: jégkockákat "ledarálsz" ilyen jégkása szerűre, esetleg tejszínt vagy egy kis mascarponét is tehetsz hozzá azután a citromot (ne csak a levét, de azért hámozd meg...) is daráldd hozzá.
tedd mélyfagyasztóba olyan 4-5 órára és félóránként keverd át a tálban a fagyasztóban.mentalevéllel tálalhatod
remélem segíthettem
már leírtam itt néhényszor a mi citromfagyink "recepjét", voilá, ismét:
1 zacskó tejszínhabport (spar budget tökéletes és olcsó) előírás szerint elkészítesz, ebbe lazán belekeversz: 1 kis doboz natúr jughurt vagy kefír, mérettől függően 1-1,5 citrom leve, ha szeretsz ráharapni, akkor egy kevés reszelt héja is, plusz ízlés szerint porcukor.
Már mehet is a fagyigépbe vagy, ha nincs, dobozban a mélyhűtőbe. Könnyű, pikáns, üdítő és olcsó.
3-nak egy kisebb "repetával", 4-nek nem kis önmérséklettel elég :=), de sajnos csak ennyi fér egyszerre a fagyigépembe.
Ha tudom, hogy több kell (pl. vendégeket várok és kimondottan a citromosat kérik), előző napon is készítek és dobozban berakom a fagyasztóba. De általában más-más fajtákat készítek hétközben minden nap, és így hétvégére 6-7 féléből lehet választani. Így már bőven elég egész hétvégére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!