A zellerlevél sózza az ételt?
hmmm. Lássuk csak?
Lehet, hogy a sótól lett sós az étel? Hogy mik vannak.
Erről eszembe jutott egy régi ismerősöm, mikor életében először főzött marhából pörköltet, én szereztem neki a húst. Előtte sosem evett marhát. Utólag kérdeztem tőle hogy sikerült, mondta hogy "finom volt, csak picit csípős volt. Lehetett ilyen a hús?".
Mondtam neki, "persze, paprikás hangulatban volt az állat mikor levágták".
A zellerlevél (meg a petrezselyem is) pótolják a só ízhatását, éppen ezért javasolt sószegény diétában többet használni belöle.
Az étel nem sós lesz töle, hanem a só íze jobban kijön, erösebben érezhetö.
Tehát könnyen lehet, hogy emiatt érzed sósabbnak az ételt.
4/4
Akkor csak nem vagyok hülye. Beállítottam a levet só ízét főzés közben, mint máskor is. Majd a végén a szokásosnál lényegesen több zeller zöldet tettem bele csomóba kötve. És bizony sós lett, legalábbis annak érzett.
Köszönöm a megoldást.:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!