Mi tortenik a fasirtommal, miutan kisutom?
Lefeded? Mert ha fedőt teszel a friss, gőzölgő fasírtra (és a rántott ételekre), akkor összerogynak, nedvesek "szotyogósak" lesznek, nem ropognak. Az ilyen kaják esetében nem ajánlatos lefedni a frissen kisülteket.
Ha az összetételben áll a titok nyitja, abban nem tudok segíteni.
Szia!
Nem a hús mennyiségétől függ a tojások száma amit beleütsz hanem inkább a kenyér(knyér és hús egyvelegének) emnnyiségétől..
De hogy a kérdésedre válaszoljak,szerintem sem kellene lefedned...
én úgy szoktam csinálni kettőnkre hogy kb 1 kiló húshoz hozzáadok 4 5 szelet kenyeret(kiáztatva,kinyomva) majd beleteszek 2 tojást,só,bors,kevés delikát,zúzott fokhagyma,pirospaprika és összedolgozom...majd meglátom hogy kell e bele tojás vagy sem...az sem jó ha sok a tojás benne,mert lágy lsz a fasírt...persze lehet bele is keverni zsemlemorzsát,meg meghempergetni zsemlemorzsában sütés elött-kinek a pap,kinek a papné:))))
Addig sütöm mindkét oldalát mig szép pirosos barnás nem lesz..
Nekem is néha úgy sikerül hogy könnyebben "szétesnek"-melegen....ha kihül nem lesz ilyen "szétesős"
Tehát nehogy lefedd fedővel....ez nem rántotthús..azt már le kell ha az első oldalánál tartassz...
Sok sikert,jó főzőcskézést:)
L/19
rengeteg a tojás....1 nagyobb tojás elég fél kg húshoz, még akkor is, ha kenyeret is teszel hozzá
2 szelet kenyeret szoktam tejbe áztatni 1/2 kg soványabb sertéshúshoz vagy pulykahúshoz + 1 tojás
áztatni úgy szoktam, hogy ne legyen felesleges tej, addig öntözgetem rá, míg teljesen pépesre nem tudom nyomkodni a kenyeret, de nincs felesleg a tejből
fűszerek: só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, pirospaprika, néha petrezselyemlevél, kis őrölt kömény
forró bő olajban sütöm, vagy tepsiben egyben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!