Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi tortenik a fasirtommal,...

Mi tortenik a fasirtommal, miutan kisutom?

Figyelt kérdés
mikor kiszedem az olajbol szep egesszseges fasirt golyok de 5perc mulva egy ossze asszott fasirtom lessz,osszerancosodik,miert?2-3 tojast teszek bele fel kg husba.
2010. jún. 13. 10:36
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Lefeded? Mert ha fedőt teszel a friss, gőzölgő fasírtra (és a rántott ételekre), akkor összerogynak, nedvesek "szotyogósak" lesznek, nem ropognak. Az ilyen kaják esetében nem ajánlatos lefedni a frissen kisülteket.


Ha az összetételben áll a titok nyitja, abban nem tudok segíteni.

2010. jún. 13. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
csak papirra tedd, ne fedd le. A pára teszi tönkre, ahogy az előttem szóló írta
2010. jún. 13. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem a hús mennyiségétől függ a tojások száma amit beleütsz hanem inkább a kenyér(knyér és hús egyvelegének) emnnyiségétől..

De hogy a kérdésedre válaszoljak,szerintem sem kellene lefedned...

én úgy szoktam csinálni kettőnkre hogy kb 1 kiló húshoz hozzáadok 4 5 szelet kenyeret(kiáztatva,kinyomva) majd beleteszek 2 tojást,só,bors,kevés delikát,zúzott fokhagyma,pirospaprika és összedolgozom...majd meglátom hogy kell e bele tojás vagy sem...az sem jó ha sok a tojás benne,mert lágy lsz a fasírt...persze lehet bele is keverni zsemlemorzsát,meg meghempergetni zsemlemorzsában sütés elött-kinek a pap,kinek a papné:))))

Addig sütöm mindkét oldalát mig szép pirosos barnás nem lesz..

Nekem is néha úgy sikerül hogy könnyebben "szétesnek"-melegen....ha kihül nem lesz ilyen "szétesős"

Tehát nehogy lefedd fedővel....ez nem rántotthús..azt már le kell ha az első oldalánál tartassz...

Sok sikert,jó főzőcskézést:)

L/19

2010. jún. 13. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

rengeteg a tojás....1 nagyobb tojás elég fél kg húshoz, még akkor is, ha kenyeret is teszel hozzá


2 szelet kenyeret szoktam tejbe áztatni 1/2 kg soványabb sertéshúshoz vagy pulykahúshoz + 1 tojás


áztatni úgy szoktam, hogy ne legyen felesleges tej, addig öntözgetem rá, míg teljesen pépesre nem tudom nyomkodni a kenyeret, de nincs felesleg a tejből


fűszerek: só, bors, fokhagyma, vöröshagyma, pirospaprika, néha petrezselyemlevél, kis őrölt kömény


forró bő olajban sütöm, vagy tepsiben egyben

2010. jún. 13. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
nem szoktam lefedni ,sem sutes kozben sem miutan kisult...lehet az abaj hogy csazsemlemorzsaval csinalom mert kulfoldon elunk es itt nem olyana kenyer mint otthon,eztr csak zsemlemorzsa megy bele kenyer helyett.lehet ez a baj?
2010. jún. 13. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Valóban a zsemlemorzsával lehet a baj. Ha csak ezzel tudod készíteni,akkor próbáld ki,hogy az összegyúrás után legalább 4-5 órát,vagy akár egy éjszakát is hagyd a hűtőben pihnni. Így a morzsa megtud duzzadni,és akkor nem fog összeesni a fasírt. Gondolj a grízgombócra,annak is kell álnia.
2010. jún. 13. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
hat remelem ez lessza baj,mert szulinapom lessz es akkor nem lenne tul jo aszott fasirt golyokat talalnek fel.Koszonom mindenkinek a valaszokat.
2010. jún. 13. 23:57

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!