Eredetileg cseresznyével készül.
A Fekete-erdő torta (Schwarzwälder kirschtorte) egy tejszínes tortafajta, amely az 1930-as évektől kezdve terjedt el, elsősorban Németországban. A legfontosabb alkotóelemei: a tortaalap, csokoládés keksz, cseresznyepálinkával ízesített tejszín vagy vajas krém, díszítésül cseresznye vagy meggy és reszelt csokoládé
ma 21:37-es: elnézést, de az eredeti NEM cseresznyével, hanem meggyel készül!
A németeknél ha csak "Kirsche" van receptben, akkor az "Sauerkirsche = meggy " és nem "Süßkirsche = cseresznye", itt ugyanis a meggy a megszokott.
ÓHohó... jó ötletet adtál, köszi :D
cseresznyepálinkával ízesített tejszín vagy krém.
Ebbe a receptbe bármilyen gyümölcs belefér, csak ne legyen túlságosan leveses.
De ha nem meggy, akkor az már nem feketeerdő kocka, csak hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!