Kocsonyába kell babérlevél?
10.
Te azt teszel a vendégeid elé, amit akarsz! (... hogy aztán ízlik nekik vagy sem, az már más tészta.)
Ha nem akarsz sokfokhagymás ételt tenni eléjük, akkor ne csinálj kocsonyát, mert annak a lelke a fokhagyma, nem pedig a szegfűszeg, a gyömbér, a lestyán, vagy a borókabogyó.
Te természetesen főzhetsz bele bármit, a fahéjtól a kardamomig, de akkor ne nevezd kocsonyának, hanem valami zselés cuccnak, ami a te találmányod!
A normálisan feltálalt kocsonya pedig nem zsíros!
A lényeg hogy ne domináljon benne a babérlevél a gyömbér a kömény jó íze legyen.
40 liter kocsonya főzésekor ha en teszek bele 4-6 db babérlevelet és valaki megmondja hogy van benne azt nem hiszem el.
18 éve vagyok szakács
Emberek, miért nem lehet tudomásul venni, hogy ahány ház annyi szokás? A kocsonya is az az étel, amit nagyon sokan nagyon sokféleképpen készítenek. Maga az alapanyag is eltérhet, mert nemcsak sertéskocsonya létezik, hanem akár hal,-vagy csirkekocsonya is. A lényege, hogy olyan alapanyag legyen, amiből kellő természetes zselatin főjön ki, ahhoz, hogy ideálisan megdermedjen.
Van, aki füstölhúsra esküszik, a fűszerezés pedig már tényleg egyéni dolog.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én teszek bele 1-2 babérlevelet is, mivel én citrommal fogyasztom, és, ami savanykás , nekem ahhoz passzol a babérlevél. De ez az én ízlésem !
De gustibus,non est dispotandum...
Vagyis az ízlés nem vitatéma, ahogy azt már eleink is megállapították.
Mindenki főzze úgy, ahogy ő és a családja szereti, és ahogy eddig is főzte.
Kellemes ünnepeket mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!