Krémlikőrt szeretnék gyártani, meddig állna el a tejszínes-tejes variációs likőralapos cuccom, ha elkészíteném a héten, szerintetek? Esetleg, ha tartós termékkel próbálkozom, az milyen összhatású lesz és meddig áll úgy el?
Várj, mert az alkohol tartósítja a krémlikőrt.
A tartós tennék, tejszínnek, mindig van mellékíze, ezzel is el lehet rontani, így ezt sem javaslom.
Csak akkor készítsd el, amikor már meg lesz az alkoholod is.Akkor csinálhatod tartós tejszínből is, semmilyen mellékíze nem lesz, úgy is ízesíted még valamivel- gondolom-.Bár az alkohol tartósít, de a tejalapú likőröknél jobb egy plusz biztonsági tényező.
Hosszú tárolásra ne számíts, mert a gyári krémlikőröket is felbontás után hamar el kell fogyasztani.
Köszönöm szépen mindenkinek, várok így az elkészítéssel!:)
További szép napot!
Egy krémlikőr - ha likőrhöz méltó szeszfoka van - nem romlik meg, mégis idővel élvezhetetlenné válik.
Egyrészt a zsírok, olajok avasodhatnak benne. Másrészt az aroma anyagok a levegő oxigénjének hatására átalakulnak, és nem csak az ízélmény csökken, de kellemetlen ízek is megjelenhetnek az oxidáció hatására. De ez hetek, vagy hónapok kérdése...
De mindenképpen csak ha az alkohol már megvan, akkor érdemes a készítésbe belefogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!