Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csirkeszárnyat megkell főzni...

Csirkeszárnyat megkell főzni mielőtt kirántom? Ha nem, meddig süssem hogy ne legyen véres a hús?

Figyelt kérdés
2017. szept. 8. 08:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
19%
Sokkal finomabb, puhább a szárny. ha előtte megfőzöd.
2017. szept. 8. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
46%
Általában nem szokták megfozni, de a regi magyar konyha ismeri a fott csirke- ill. a tyukhus panirozását és rántott husnak elkesziteset is , de ez már ritkaság. A nyers szárnyat kb 5-10 percig szoktuk sutni, de ez nagyon fugg az olaj homersegletetol
2017. szept. 8. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Általában húslevesben/borsólevesben szoktam megfőzni, és utána kirántani. Ha sós/vegetás vízben előfőzöm kicsit finomabb/puhább lesz?
2017. szept. 8. 08:52
 4/12 anonim ***** válasza:
26%

Nálunk anya mindig kifőzi a csirkeszárnyat előtte.

Ez persze ritkaság manapság, a barátnőm meg úgy csinálja, hogy nem főzi ki.

Ízben az anyáé jobb, amit a barátnőm is belátott így azóta úgy csinálja.

2017. szept. 8. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem meg pont úgy finomabb, ha nem főzöd meg, mert a főzésnél távozik egy csomó ízanyag a szárnyból meg a combból is.


a) ha finom, nem kiszáradt rántott csirkeszárnyat (-vagy combot) szeretnél enni, akkor sós tejbe áztatod pár órára a húst. Plusz zamatot kap, ha van bors meg jó sok fokhagyma is a tejben. Panírozás előtt le kell csöpögtetni.


b) meg kell találni azt a közepes hőfokot a BŐ olajban történő sütésnél, amikor már nem ragad le a csirkén a panír és nem fog tocsogni az olajtól/zsírtól, de még viszonylag lassan sül. Csirkeszárnynál kb. 12-14 perc ez az idő oldalanként (vagyis egy adag szárnyra szánjál 25-26 percet). Ha nagyobb szárnyaid vannak, akkor a szárny felső, húsosabb vágd be a húst a csont mentén, két oldalon. Így jobban éri ott is a hő és nem marad véres.


c) a csirkecombokat kettészedem, mind az alsó és mind a felső combon bevágom a húst a csontig, a csonttal párhuzamos irányban panírozás előtt. Mindkét oldalát nem túl gyorsan sütöm kb. 20-22 percig. Egy adagot sütök 10 percig fedő nélkül, aztán lefedem a serpenyőt kb. 10 percre, megfordítom a darabokat, megint lefedem 10 percre és az utolsó 10 percet megint fedő nélkül sütöm alacsonyabb-közepes hőfokon. Így a gőz átjárja az egész húst, szaftos marad és nem lesz a csirkecomb közepe nyers.

2017. szept. 8. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Hát, ti se menjetek szakácsnak :)

"Vegetás víz"

"Megfőzöm a csirkét rántás előtt."

2017. szept. 8. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Piros pont a 6-nak!


Legfeljebb akkor főzték elő -régebben, hogy a hús puhuljon- a baromfit, ha már öregebb volt a csirkénél, de mégis rántani akarták!

A mai bolti baromfik és alkatrészeik főzés nélkül is kiránthatók.

2017. szept. 8. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell főzni, mert csak kifőzöd belőle az ízét.

Lassan kell sütni.

2017. szept. 8. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
92%

Spórolós időszakokban főztem elő a csirkét (vannak ilyen 2 az 1-ben kajáim), mert így lett egy jó levesem,és a húst kirántva lett a második fogás.

De az igazi rántott csirkeszárny úgy készül, ahogy azt az # 5./ már írta .

1.) A csirkeszárnyat Rendesen be kell sózni, vagy pácolni sós tejben, (a pácolás azért is jó mert kiszívja belőle a vért)

2.) Lassan kell sütni,az első oldalát mindig fedő alatt, hogy párolódjon, fordítás után fedő nélkül, hogy a felesleges víz távozzon, és ropogós legyen a panír.

2017. szept. 8. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát, ti se menjetek szakácsnak :)

"Vegetás víz"

"Megfőzöm a csirkét rántás előtt."


én csak kérdeztem, hogy milyen lenne így, mert eddig csak úgy rántottam, hogy előtte levesben megfőztem. de ha nem hát nem, ennyi is elég lett volna..és nem vagyok szakács, nem is akarok annak mennni

2017. szept. 8. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!