Milyen wokot (serpenyőt) érdemes vásárolni?
Kerámia,teflon,tapadásgátló bevonat
Ezt néztem ki:
a tapadásgátló bevonat az milyen?





A tapadásgátló bevonat, ezen az olcsó vacakon, kb. annyit is ér. Vettem hasonlót, tapasztalatból mondom. Már a fakanál is nyomott hagyott rajta, felkarcolta.
Vettem kerámiabevonatosat is, igaz abból is az olcsóbbat, és az sem vált be.
Aztán vettem acél wokot, [link] azzal semmi gondom. A megfelelő "beavatást" követően, tökéletesen használható. Lehet nem annyira szép, lehet kicsit befeketedik, ellenben semmilyen káros bevonat nem hullik az ételbe, amit aztán elfogyasztunk. Nem mellesleg, ebben az étel is ízletesebb!!





A wok kovácsolással készül, vagy öntött vasból. A lényege éppen az, hogy nem csúszik, így többféle hőmérsékleten lehet benne főzni. Mivel nincs bevonat rajta, a kevésbé hőigényes alapanyagokat a wok oldalfalára feltolva készítik, mivel a félgömb forma miatt ott kisebb a hőmérséklete. Ha bevonatos, akkor az nem wok, épp az a lényeg, hogy ne csússzon le az aljába az alapanyag. Hőmérséklete akkor megfelelő, ha az olaj már füstöl, a körülötte lévő levegő is forró. Az alján húst érdemes készíteni, vele egy időben az oldalfalán lehet tésztát és zöldséget. Amikor minden elkészült benne, akkor a tűzről levéve az alján lehet összeforgatni a különböző alapanyagokat.
Ha mindenképp bevonatosat szeretnél, akkor egyszerűbb egy sima teflon serpenyőt venni, ugyan azt a hatást fogod elérni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!