Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Paradicsompasszírozó helyett...

Paradicsompasszírozó helyett mit tudok használni?

Figyelt kérdés
Paradicsomlevet szeretnék készíteni, de nincs paradicsompasszírozóm. Mit használhatok helyette? Turmix? Robotgép?

2017. febr. 9. 17:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő jó, de lehet, hogy utána át kell szitán engedni.
2017. febr. 9. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Először főzd meg, majd sűrűlyukú tésztaszűrőn(vagy szitaszűrőn ) passzírozd át, hogy a héj és a magok fennmaradjanak. gyakorlatilag így kész is a paradicsomlé. Ha héjastól/magostól turmixolod, sűrű lesz, de nem nagyon kellene bele a héj és a mag.
2017. febr. 9. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
Én nem használok passzírozót évek óta. Nagy szemű, érett paradicsomokat használok, amit könnyű hámozni. A Jugó fajtában pl. nem össze-vissza van a mag, hanem sávokban, amit nagy vonalakban kihúzkodok, és a paradicsom húsát főzöm csak meg tulajdonképpen. Erre nem minden fajta alkalmas, de mivel én termesztem magamnak, nálam jól működik a dolog, pizza szószt is ebből csinálok.
2017. szept. 2. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Tésztaszűrőt használtam. Mag sajna átment, de héj fenntmaradt a szűrőn.

( Mostam alaposan. Kivágtam a zöld és egyéb hibás részeket, így főztem. Nekem volt vagy 2 óra is :(

Aztán másnap passzíroztam át a szűrőn ).

2017. szept. 20. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!