Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit főztök holnap? Ötletet...

Mit főztök holnap? Ötletet szeretnék kapni.

Figyelt kérdés
Már nem tudom mit találjak ki.Köszi mindenkinek!
2010. máj. 6. 12:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

HŰŰŰŰ!!! Közte van a kedvenc kajám alapanyaga!! :)

A mexikói csirkét így szoktam:

Befűszerezem a combokat (vagy amit szerettek, de combból a legjobb) egy kis szárnyas fűszerkeverékkel. Aztán felpucolom a krumplit, karikákra vágom. És ez megint egy olyan "rakott féle", de nem macerás, és elő is lehet készíteni, és másnap sütni... Szóval a tepsibe alulra egy ki olaj (zsiradék), aztán egy sor krumpli, arra jó vastag hagymakarikák (ha szeretitek, ne sajnáld, fenséges sült hagymakarikák lesznek belőlük), aztán arra a mexikói keverék fele. Szinte "megágyazunk" a comboknak. :) Erre az alapra rá a combokat, és most visszafelé: mexikói keverék, hagymakarikák, és végül a "takaró", a krumplikarikák. Valami eszméletlen finom, nem tart tovább az elkészítése mint a rakott krumplinak (sőt, nem kell pucolgatni, lényegében csak a krumplit, ja azt nyersen karikázd.)

A szárnyas fűszerből ízlés szerint tegyél a húsra, én kicsit "bőkezűen" szoktam, sőt ha marad a zacskóban, azt rászórogatom a hagymakarikákra is... És alufólia az egészre, és sütés. Az már a sütőtől függ, meddig. Én 3/4 órát szoktam fóliával, aztán meg pirítani, amíg a krumpli szép piros nem lesz a tetején. Ja, olajat az egész rakomány tetejére is tehetsz, hogy ne legyen túl száraz. Vizet nem szoktam ez alá tenni, mert a csirke, és a mexikói is enged levet. Ja, ha nem vagytok rá érzékenyek, borsot is szórhatsz a rétegekre, óvatosan, miközben rakosgatod.

NYAMMMMMÍÍÍÍ KAJA, PRÓBÁLD KI!!

(A rakott karajos voltam :D )

2010. máj. 6. 13:27
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Van a fagyasztóban darálthús,csirkecomb.Mexikói zöldségkeverék.Virsli,valamennyi krumpli,lencse,kolbi,disznó és csirke máj.Csak valami jót össze kellene dobni belőle.Küldhettek jó recepteket is.Gyorsan,finomat.9hónapos kisfiam nem sok időt hagy a főzésre.Köszi!

Darálthúsból leghetne késziteni,fini kis fasirtokat krumplival,lencséből vagy leves vagy főzelék és a kolbászkarikák olajban megpiritva a tetejére,májból meg lehetne késziteni resztelt májat vagy rántott májat,a mexikói zöldségkeverékbe meg belekarikázod a megfőtt virslit és rántott csirkecombbal tálalod!!:-)

2010. máj. 6. 13:31
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
húú,elnézést véletlen bennehagytam a kommentembe az irásod...,csak igy könnyebb volt válaszolni:-)
2010. máj. 6. 13:32
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Van a fagyasztóban darálthús,csirkecomb.Mexikói zöldségkeverék.Virsli,valamennyi krumpli,lencse,kolbi,disznó és csirke máj.Csak valami jót össze kellene dobni belőle.Küldhettek jó recepteket is.Gyorsan,finomat.9hónapos kisfiam nem sok időt hagy a főzésre.Köszi!

darált hús+mexikói zöldség = csilis bab

virsli + lencse = lencsefőzelék sült virslivel

csirkecomb + tejföl + tészta - tejfölös csirkepaprikás

virsli + lencse +sok hagyma - ecetes virslis lencsesaláta

mexikói zöldség+ csirkecomb - sült csirkecomb párolt zöldséggel és rizzsel----ugyanehhez a csirkemájból és némi szikkadt kenyérből + fűszerekből lehet töltött csirkecomb

tepsis krumpli - krumpli, paradicsom, hagyma, paprika, főszerek, szalonna + a tetejére a csirkecombok megsütni, majd a sütés vége előtt 10-15 perccel tejföllel leöntve készre sütni

sertésmájból rántott máj, vagy resztelt máj krumplipürével

csirkemájból rántott máj vagy májas rizottó

krumplis tészta

ecetes krumplisaláta sült virslivel vagy hideg sült csirkecombbal

sült kolbász párolt zöldséggel és törtkrumplival

lencseleves

fasírt lencsefőzelékkel

stefánia vagdalt a darált húsból + krumplipüré

krumplifőzelék fasírttal

petrezselymes krumpli fasírttal vagy sült csirkével

sült kolbász tört krumplival és párolt káposztával

2010. máj. 6. 13:37
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Lencseleves,rakott tészta
2010. máj. 6. 13:52
 16/19 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon szuperek vagytok! Mostmár bőségesen válogathatok az ötletek között,jó időre "főztetek"nekünk ebédet.Nagyon köszi mindenkinek!Felpontoztam a válaszokat!
2010. máj. 6. 14:28
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem fözök ma!:)Tegnap estéröl maradt pörkölt disznóhúsból nokedlivíal!

Holnap:karalábé leves,gyerekeknek lekváros és kakaós palacsinta,felnöteknek szalonnás-hagymás palacsinta!

Igy készitem a szalonnásat:megdinsztelem a hagymát és a szalonnát együtt,a kész palacsintát megkenem tejmártással(jó sok fokhagymával és borssal)rárakom a szalonnás hagymát,háromszöggé hajtom,tetejét szintén megkenem tejmártással és sajtot reszelek rá.Igy msütöm meg tepsibe!ISTENI!!!!:)

Holnapután:Maggis tepsis burgonya,darálthúsból sajtal tejszinnel.Még nem csináltam ilyent de szerintem finom lesz!

Jó fözöcskézést!

Két fiús Anyuka

2010. máj. 13. 05:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Húú,ezt a szallonás-hagymás palacsintát én is kipróbálom!!!Még nem is hallottam ilyenről:o De sós palacsintából kell késziteni,ugye?
2010. máj. 13. 12:15
 19/19 anonim ***** válasza:

Én rendes palacsintatésztát szoktam csinálni!Kevés cukrot rakok bele!Mondjuk Én az édes töltelékeset se csinálom túl édesen!

Amúgy nagyon finom!!!Néha ha tudok olcsón és nem kg-os csomagolású gombát venni akkor azt is szoktam bele rakni!

Praktikám annyi van hogy én a szalonnás-hagymát leszoktam szürni mert úgy túl olajos az Én gyomromnak!:)

2010. máj. 13. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!