Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a CÉKLABEFŐTTET...

Hogyan kell a CÉKLABEFŐTTET és a BORSÓBEFŐTETT elkészíteni házilag? Meddig tárolhatóak?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 11. 16:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Cléklát csak savanyúságnak szoktak eltenni.

Borsót csak nagyon régen tettek el,de nem édesen.Ma már inkább fagyasztják,mert az eltett borsó nem valami jó.

2010. ápr. 11. 18:38
 2/6 anonim válasza:
A céklát egészben kell megfőzni,utána lehámozod,fel szeleteled. Készítel egy cukros ecetes szirupot,teszel bele köménymagot. /ez mellőzhető/A cékláz üvegbe rakod, pici szalicilt teszel minden üvegbe,és a forró szirupot rá öntöd.2 évig tuti hogy ehető.
2010. ápr. 11. 19:08
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi, de pontos recept kellene, miből mennyit, mennyi ideig stb
2010. ápr. 11. 20:03
 4/6 anonim válasza:

Leírok egy nagyon finom céklaöntetet, én mindig ezzel a módszerrel rakom el a céklát, ( nem vicc 80-90 üveggel szokok befőzni)Van úgy, hogy tv előtt ücsörögve észre sem veszem, és benyalok egy üveggel- 7 dcl-es üvegről beszélek.

2l víz

5 dcl ecet

10 dkg cukor

5 dkg só

2 babérlevél

csipetnyi ánizs ( mindenhol köménymagot írnak általában, én ánizzsal készítem) szerintem sokkal finomabb.

Öszzeforralom a fentebb írtakat. A céklát megfőzöm mint a krumplit szokás héjában. Megpucolom,kockákra vágom,üvegekbe rakom, ráöntöm a még meleg öntetet, lezárom,5 percig dunsztolom,85- fokos vízben (sterilizálom) majd hagyom kihűlni a vízben. Ha netán nem elég az öntet, menet közben is lehet még készíteni. Ilyen mennyiségnél amit én rakok el, ki sem tudnám számítani mennyi öntet szükséges. Remélem tudtam segíteni. Borsóbefőttet még sosem készítettem, fagyasztott borsót használok. Üdv.

2010. ápr. 13. 17:37
 5/6 anonim válasza:
Én nem hallottam róla, hogy ezeket eltennék, de az egyik kedves válaszolónak üzenném, hogy nem használjuk magyarul hogy "szokok" hanem a "szoktam"-ot mondjuk helyette. Csak hogy kötöszködjek egy kicsit:)
2010. ápr. 16. 18:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem megdöbbentő, hogy a céklához senki nem tesz tormát az üvegbe? Én mindig teszek, isteni finom!
2010. ápr. 17. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!