Hogyan kell a CÉKLABEFŐTTET és a BORSÓBEFŐTETT elkészíteni házilag? Meddig tárolhatóak?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Cléklát csak savanyúságnak szoktak eltenni.
Borsót csak nagyon régen tettek el,de nem édesen.Ma már inkább fagyasztják,mert az eltett borsó nem valami jó.
Leírok egy nagyon finom céklaöntetet, én mindig ezzel a módszerrel rakom el a céklát, ( nem vicc 80-90 üveggel szokok befőzni)Van úgy, hogy tv előtt ücsörögve észre sem veszem, és benyalok egy üveggel- 7 dcl-es üvegről beszélek.
2l víz
5 dcl ecet
10 dkg cukor
5 dkg só
2 babérlevél
csipetnyi ánizs ( mindenhol köménymagot írnak általában, én ánizzsal készítem) szerintem sokkal finomabb.
Öszzeforralom a fentebb írtakat. A céklát megfőzöm mint a krumplit szokás héjában. Megpucolom,kockákra vágom,üvegekbe rakom, ráöntöm a még meleg öntetet, lezárom,5 percig dunsztolom,85- fokos vízben (sterilizálom) majd hagyom kihűlni a vízben. Ha netán nem elég az öntet, menet közben is lehet még készíteni. Ilyen mennyiségnél amit én rakok el, ki sem tudnám számítani mennyi öntet szükséges. Remélem tudtam segíteni. Borsóbefőttet még sosem készítettem, fagyasztott borsót használok. Üdv.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!