Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Elronthatja a kávé/porcukordar...

Elronthatja a kávé/porcukordarálót ha háztartási kekszet darálok vele?

Figyelt kérdés
Össze törném kis darabokra a kekszet és úgy tenném bele, mert darált kekszre lenne szükségem.Elronthatja a gépet?
2016. ápr. 29. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát...... én nem próbálnám ki, plusz amíg összetördeled, hogy utána ledarálhasd, addig épp lenyomod valami tekerős darálón (pl. diódarálón) vagy lereszeled valami apró lyukú reszelőn,(pl. ahol a sajtot szokták) Mi a kemény zsemlét is ez utóbbin reszeljük rendszeresen, és tök jó minőségű zsemlemorzsa lesz. Szóval a keksz esetében is teljesen jó szerintem.
2016. ápr. 29. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan kicsire töröd, (húsklopfoló jó hozzá )akkor nem lesz baj, csak eléggé szaporátlan munka :)

És arra figyelj, hogy 2 adagnyi után pihentesd a darálót, érezni fogod a motorján, csak, ha újra hideg, akkor kezdj újabb adagba.

Esetleg, ha húsdarálód van, azzal is kiválóan le lehet darálni. Régebben és sem vettem darált kekszet, hanem azon daráltam, csak már lusta vagyok, és készen veszem :)

2016. ápr. 29. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
én is húsdarálón szoktam, azzal szoktuk a diót is de most itt nincs olyan :\ a sajt reszelőt kipróbálom, az eszembe sem jutott :)
2016. ápr. 29. 12:28
 4/8 anonim ***** válasza:
** olyan kicsire, mint a kávészem **
2016. ápr. 29. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért próbálj ki egy adagnyit a kávédarálón.Látni fogod, hogy viszi, vagy szenved vele.

A reszelés is jó ötlet egy ökölnyi száraz zsömlével, de a kekszet darabonként, meggondolnám, az említett lustaságom miatt. Persze a kényszer nagy úr, ha az ember a fejébe vesz valamit, akkor próbálkozik is minden lehetséges megoldással.

Csak sikerülni fog valahogy :)

2016. ápr. 29. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
A kávé jóval keményebb, mint bármi más, amit a konyhában darálni szoktunk. Talán a kristálycukor még keményebb, de az meg rideg, a kávé viszont nagyon szívós. A kávédaráló késének a keksz gyerekjáték. Még zöldségaprítóval sem nagy feladat kekszet darálni, zsemlemorzsát is azzal szoktam gyártani. Talán egyszer fentem meg a kését, de azt is csak azért, mert vettem egy új acélt, és mindent meg akartam fenni vele... :D
2016. ápr. 29. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Kekszen nem aggódnék, én mazsolát (néha nagy s kemény mag van ám benne, darálni viszont nehéz, mert ragad), néha kölest és sárgaborsót darálok az én kis eszközömmel, ami egyébként kávé- és magdaráló, kávét sosem őrlök benne, magot mindennap, már évek óta, jól bírja.

De rontottam el már kávédarálót, igaz, az nem ilyen stramm volt, szóval ez csak az én hozzáállásomat tükrözi, hogy próbáljuk meg, legfeljebb sikerül. De a keksz tényleg semmiség a sárgaborsóhoz képest, amiatt csodálkoznék, ha elromolna a gép.

2016. ápr. 29. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Még a turmixgép jutott eszembe, az négyélű késsel rendelkezik, és még a jégkockát is tetszőlegesre- akár kására is tudja aprítani.

Persze, nem tudni, mik a lehetőségeid, mivel említetted, hogy a húsdarálót szoktad használni, de per pillanat az most nincs.

2016. ápr. 29. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!