Pulykacombfilét paroltam da ragos lett. Miért?
Szoval kockazott pulkyacombot magas langon sütöttem amig barnas nem lett majd soztam langot levettem serpenyo ra es 20 percig paroltam.
De ilyen ragos gumi lett. Mit rontottam el?
Az elsö válaszoló a pulykaMELLre gondolt, arra igaz lenne, amit írt.
A comb hosszabb idöt igényel, úgyhogy fözd nyugodtan tovább.
Tudok olvasni és nem a pulykamellre gondoltam #1
Rendszeresen főzök kockázott pulykacombból, nem igényel 10-12 percnél többet. Utána kiszárad és rágós lesz.
Ez egyébként magyar szokás, hogy órákig főzünk mindent, a legtöbb nyugati és keleti konyhában a húsokat és a zöldségeket is jóval rövidebb ideig főzik, sütik, mint mi, hogy megmaradjon a textúrájuk.
" hogy megmaradjon a textúrájuk"
azaz rágósra hagyják
Attól, hogy valami nem esik szét, nem rágós.
Egy véres steak sem rágós, pedig 2×2 percig süti az ember, ellentétben, ha 20 percig sütnéd, akkor olyan, mint a cipőtalp. Nyilván, ha ugyanezt a steaket még 2 órán át sütöd, akkor szét fog esni a szádban, csak az élvezeti értéke lesz nulla.
Pont ugyanez a helyzet a 10 percig, 20 percig, 70 percig sütött pulykacomb kockával. Van egy jó állapota, egy rágos és egy szétesős ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!