Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nincs már kedvem főzni,...

Nincs már kedvem főzni, rendelni meg túl drága, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Mielőtt beszólogatnátok, közlöm, hogy 28 éve házasságban élek,azaz annyi ideje,szinte napi szinten főzök 4, most 3 emberre.Annyira belefáradtam már.Mindig kitalálni, mi legyen , bevásárolni, megfőzni, elmosogatni.

A férjem,nagyfiam csak legfeljebb pörköltet,paprikáskrumplit tud főzni.Ma elküldtem bevásárolni a férjem,mert már ahhoz sincs energiám, de löttyedt csomagolt uborkát, és marha drága felvágottat sóztak rá...hiába.Ötleteket várok, más is volt már így,hogy oldotta meg,vagy milyen praktikát vetett be,hogy gyorsan letudja a főzést...

Kérem, a kötözködősök kíméljenek meg válaszaikkal...


2015. dec. 29. 18:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem segít főzni, bevásárolni, mosogatni??? Nem csodálom, hogy meguntad, minden épeszű embernek elege lenne belőle. Ez így nagyon durva.


Szerintem az igazságos munkamegosztás a megoldás:


- Vagy azt tudod csinálni, hogy te megfőzöl, de mosogatni, elpakolni,megteríteni, stb. a többiek feladata. Így kaja is lesz, és neked is több időd meg energiád marad másra.


- Vagy szépen megtanulnak ők is kaját csinálni, a paprikás krumpli dimenzióján túl is. Főzni nem nehéz, mindenki meg tudja tanulni, aki akarja.

2015. dec. 29. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi egy csomó fagyasztott ételt veszünk, elsősorban Lidl -ben, Aldiban. Sült csirkeszarny, rántott mell, fasírt, rántott máj. Mindent csak sütőpapírra teszünk, kb 20 perc. Köretnek rízs, saláta, steak burgonya.
2015. dec. 29. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg hosszan elálló ételeket készíteni, és nagy adagokat. Pl. bableves, káposzta.

Vagy Főzzél szintén nagy, inkább hatalmas adagot, és kisebbekben fagyaszd le. Pörkölt, sült hús, leves/leveshús, persze külön, bepanírozott dolgok...Vagy ha engedi a pénztárcátok, akkor időnként gyorsfagyasztott ételeket süssél rizzsel/gyorsfagyasztott krumplival.

A lecsó, üvegesből is gyors étel. Bab-, lencse-, borsófőzelék is hamar megvan. Rá virsli vagy tojás.

Mi volt, hogy kifőzdéből hoztunk haza csak pörköltet, és itthon főztünk hozzá köretet. Így már nem is volt olyan drága.

Ha időnként megengeded magadnak a gyorskaját, vagy a hozottat/rendeltet, akkor néhány nap múlva újult erővel tudsz ismét főzni. Viszont ezek a "pihenőnapok" valóban kellenek időnként.

2015. dec. 29. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszi, kicsit kivagyok, lehet a karácsonyi hajcihő miatt...

kell néha készételt is enni,meg konzervet, meg hidegkaját, nincs mese...

2015. dec. 30. 05:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jókat írtak előttem, még egy tippet adnék: egyik nap főzöl, és közben készíts másnapra egy adag krumplit/ rizst is, meg ha még van annyi időd, amíg a kaja készül, akkor felkockázod a húst is, aztán másnap nagy tepsibe/ jénaiba beledobsz egy fagyasztott zöldség mixet, a rizst/ krumplit, meg amit akarsz, és hagyod megsülni. Remek egytál lesz kb öt perc munkával. Ugyanígy öt-tíz perc alatt lehet csilis babot csinálni konzervből, vagy főzeléket mirelitből, remek találmány a sütőzacskó is, csak beledobod a fűszeres húst, krumplit, zöldséget, aztán készre sütöd. Aztán a tésztaételek is gyorsan megvannak, csak a feltétet kell egyszerűsíteni kicsit. Ha egy héten négyszer főzöl, egy nap a fiúk, két nap meg maradék van, és a négy főzésből kettőt megoldasz "lustán" máris kevésbé fogod leterheltnek érezni magad.
2015. dec. 30. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
67%

"Arra varhatnek, hogy a ferfiak kezdjenek el fozni!"


Én arra vártam, hogy a nők kezdjenek el főzni. 6 évig én főztem mindent. Az elmúlt egy évben munkahely váltás miatt nem voltam otthon 5-19-ig. Kénytelen volt a másik nem is megtanulni magáról gondoskodni.

2015. dec. 30. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
Ja, eszembe jutott a kedvenc kajám. Roppant egyszerű az elkészítés, és finom is. Sós csirke. Egy tepsiben elterítesz egy kg sót, ráfekteted az egész csirkét, lefeded, majd megsütöd. Ehhez is egy rizs vagy gyorsfagyasztott zöldköret max. 20perc alatt kész van.
2015. dec. 31. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 naisz válasza:

Talán el lehetne beszélgetni velük egy kicsit, hogy elfáradtál és közösen oldjátok meg.Segítséget kérni a családtól szerintem a legelső lépés. Ha nem segítenek akkor el lehet gondolkodni.

Ha szeretnek és fontos vagy, közös megoldás a legjobb megoldás.

Szeretettel

2016. jan. 7. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek,pár napig lajtosan főztem,és be is segítettek,beiktattam konzerv-napot, rántotta napot, és ők is főztek paprikás krumplit...:)

Most már visszatért a kedvem is, ezért pár könnyű gyors kaját belinkelek nektek, hátha nem ismeritek, én majd ezeket készítem el a napokban..


[link]


[link]


[link]

2016. jan. 7. 09:43
 20/20 anonim ***** válasza:

Remek :) Velem is ez van, elegem van a főzésből, de hamar visszajön a kedvem, alapvetően szeretek főzni, csak annyi másra kéne az idő és olykor kedv sincs.

Ez a harmadik egyfajta krumplifasírt, én ugyan egyszerűbben csinálom, de olyan finom az eredmény, hogy dobni szoktam az erősen szénhidrátszegény étrendemet arra az étkezésre... Most épp tele vagyunk főtt krumplival. Többnyire csak pirosra sütve, tojással, zöldséggel eszi a párom (most van füstölt sajt hozzá, úgy is jó), hacsak nincs valami mellé (zöldségfasírtra szokott lenni esély, valamit nekem is ennem kell s azt szeretjük), de nudlitól krumplifasírtig azért vannak lehetőségek. Megfőzünk egy nagy adag krumplit s napokig nem kell sokat gondolkodni az ebéden.

Van néha ilyen többnapos program. Először megfőzök egypár zöldséget (zeller, répa, karfiol, ami jön, most paszternák is volt közte) s a léből s a zöldségek egy részéből leves készül (annak már nem kell sok idő, kis zsírban sült hagyma, borsó, galuska), amit 2 napig ehetünk. Kedvelem, ha van leves, azután egy gyors mikrós süti is teljesen komplett ebédet ad... Másnap ugye még van leves, valamit készítek utána s megint van egy kétfogásos ebéd (gyors sütivel 3), ami nálunk azért nem mindennapos. Valamikor pedig elkészítem a kiszedett főtt zöldségeket, most egy egyszemélyes pótvacsora lett a répából, paszternákból percek alatt (vaj, zöldfűszer, ráütött tojás), a zellerből pedig zellerfasírt ebédre.

Egyszerre mindig nagyon kevés munkát kellett végezni, szeretem az ilyet.


Remélem, nem ismételtem magam nagyon... Ezek friss emlékek s lelkesen leírtam őket, hátha ötletet ad.

2016. jan. 7. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!