Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miket szoktatok főzni?

Miket szoktatok főzni?

Figyelt kérdés
Törekszem az egészséges ételek készítésére, de néha úgy érzem, hogy egyhangú. Tudnátok ötleteket adni viszonylag egészséges és nem túl pepecselős ötleteket?
2015. dec. 5. 22:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Levesek, krémlevesek pl. gyömbéres répakrémleves, füstölt sajtos brokkolikrémleves, erdei gombaragu, citromos cukkinikrémleves, gorgonzolás burgonyakrémleves, mozzarellás paradicsomkrémleves stb.


Főételnek gombás borsós rizottó, zöldséges lasagne, tofus-zöldséges rizstészta, spenótos-ricottás cannelloni, zöldség vagy sajtfelfújt, taboulleh, paradicsomos töltött padlizsán, mézes-fokhagymás grill padlizsán, fetával töltött cukkini, ratarouille paprikakrémmel, gombapörkölt, ricottás-rukkolás sütőtök, olívaolajos-gombás tagliatelle, zöldséges penne, rakott brokkoli, szezámmagos karfiol, zöldségekkel töltött palacsintatekercsek, narancsos vöröslencsefőzelék

2015. dec. 5. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Tyűha, megkívántam néhányat. Köszönöm az ötleteket. A gyömbéres répakrémleves és asajtfelfújt receptjét megosztanád velem. :)
2015. dec. 5. 22:33
 3/4 anonim ***** válasza:

A sajtszufléhoz itt találsz egy képes útmutatót is:

[link]

Röviden reszelt sajtot (valami ízeset, pl. cheddar, öregebb gouda, stb.) halmozol, rá egyben felvert tojást öntesz, fűszerezed, elkevered és előmelegített sütőben sütöd :)


A répakrémleveshez a répát a sütőben, olívaolajjal meglocsolva megpirítod. Közben zöldségleves alaplét készítesz, majd ebbe teszed vissza a sült répákat a sütőből, 2-3 gerezd fokhagymával és egy evőkanálnyi lehetőleg frissen reszelt gyömbérrel. Összeturmixolod, fűszerezed, ha akarod tejszínnel dúsítod, majd petrezselyemmel megszórva tálalod.

A répák kb. 30 perc alatt megpirulnak magas hőfokon, addigra a zöldség alapleved is kész. Utána összeturmixolni és összeforralni még kb. 5 perc.

Keskenyebb répákat válassz, akkor gyorsabban elkészülsz :)

2015. dec. 5. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
54%

Válj gyümölcscentrifuga függővé. Már úgy darálom a különböző gyümölcsleveket, hogy csuda. Higitani kell, különben marja a gyomrot. Erre pl. citromos vizet használok, és olyan finomak.


A másik, nyáron véletlenül nagyon szuper leveskúrát alakítottam ki, teljesen átlugosított és nagyon tele voltam energiával. Kis 2-3 dl poharakban telepakoltam a fagyasztót különböző de általam kedvelt levesekkel. Minden délben kiolvasztottam egyet és megittam. Két perc volt a kiolvasztása mikróban, és kb ugyanennyi elfogyasztani is. :) persze, ezeket is lehet pl. krémleves formájában tolni, ha összeturmixolod.

Elég hamar elfogy, ha minden levesből pl. csak 5-6 darabot csinálsz, minden nap választhatsz, ha előre megfőzöl pl. 3 féle levest. Megkínálhatsz bárkit bármikor egy forró és egészséges levessel. Teljesen kidolgozod a sok sót, felesleges szénhidrátot.


Estére ehhez én megmondom, "sajttálakat" készítettem vacsorára. Sütöttem krutont, ami ilyen ízesített vékony piritós falatka. A sajtokat felkockáztam (lehetnek olcsó sajtok,nem kell sok) és olajban eltettem a hűtőbe, szintén kis poharakban, mert hát eléggé felbátorodtam akkorra már a poharakat illetően :))

És minden este kiültem a teraszra, és megettem egy pohár borral és piritóssal, sokszor egy salátával vagy néhány szelet paradicsommal.


Igazából, ha szembe mersz menni korunk nagy "étkezési" divatjával, rájössz, hogy sokkal olcsóbb és sokkal egyszerűbb.


Nekem evvel, hogy gyümölcslé, leves, sajtok egy hét kajálás kb 2000 ft-ra jött ki hetente. Akkor már dőzsöltem.


A legfontosabb, hogy merd kitalálni és megvalósítani a te saját kreativ és belső ötleteidet. Képzeld el a saját terülj terülj asztalkádat, és minden nap valósíts meg belőle valamit.


Sok sikert!

2015. dec. 5. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!