Grillázsból szeretnék karácsonyi figurákat készíteni. Valami nagyon jó grillázsreceptet valaki? Hogy csináljam, hogy jól megmunkálható legyen?
Csináltam már grillázst, de mindig csak találomra.Általában nagyobbra tört dió került bele és a forró cukrot sima műanyag tálcára öntöttem, aztán széttörtem.Én úgy látom, hogy nagyon gyorsan keményedik és baromira odaragad mindenhez.Biztos nem csinálok jól valamit!Milyen arányban kéne a cukrot és a belevalókat (darált dió, szezámmag vagy mák) belekeverni, hogy ne legyen túl kemény és törékeny?Lehet a hozzávalók megfelelő adagolásával elérni, hogy tovább maradjon puha? Süteményszaggatóval szeretnék karácsonyi figurákat kiszúrni a masszából.És az sem lenne rossz, ha kiszáradás után nem a túl sok cukor dominálna benne, tehát nem lenne túl kemény, túl roppanós (ha lehet ilyet csinálni)...
És még egy kérdés:hogy a kiszúrkálás során keletkezett szélek, tehát a "hulladék", újra feltehető melegedni, hogy puhuljon és formázható legyen?
Szia!
Tudom, hogy már bőven elmúlt karácsony, de esetleg jó lesz idénre.
Anyósomék grillázs tortákkal foglalkoztak/foglalkoznak:
ahány bögre cukor, annyi jó púpos bögre darált dió
a diót egészben előpirítják, majd úgy darálják
teflon edényt válassz, olvaszd fel a cukrot. szép világos színű legyen, majd jöhet bele a dió
ha díszíteni szeretnél (pl. rózsa) akkor egy kicsivel több dió kell bele (ez fog lassabban kötni. bőven tehetsz bele diót, a cukor úgyis megköti)
mi linóleumon nyújtjuk, vágjuk...stb. mikor száradni formára tesszük (pl. henger) akkor az be van vonva folpackkal és úgy megy rá a grillázs
nem próbáltam még újramelegíteni. mikor csak tanulgattam, nézegettem, hogy hogyan készül és vmi csúnya lett, az is nagyon kapós volt :)
az viszont igaz a grillázsra, hogy gyakorlat teszi a mestert, pörögnie kell a kéznek
remélem, hogy tudtam segíteni :)
ha van még kérdésed, írj bátran, hátha tudok válaszolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!