Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti mit nem raktok be a mosogat...

Ti mit nem raktok be a mosogatógépbe és miért?

Figyelt kérdés

Szeptemberben mindenképp veszek az albérletbe egy mosogatógépet. Nem értek még hozzá, de hallottam, hogy egy-két dolgot nem lehet belepakolni.

Ti mit nem és mit feltétlen mosogattok benne? Vannak a mosogatógépekhez is praktikák?

2015. aug. 4. 16:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A merőkanalaimat, de csak mert ragasztva van a nyelük mert már nem mai darabok és a ragasztónak nem tetszik a gép hője :) Az már mindegy hogy leszedi a gép a díszkrómozást ( a merőkanál végén a díszgömbről) mert azt első alkalommal amikor betettem leszedte, de te tanulhatsz belőle ha ilyen műanyag krómozott bármid van ne tedd be.

Azt szokták mondani hogy kést ne jó bele tenni mert kiveszi az élét. Mivel az én késeimnek a gép elött is hamar kiment az éle, nem tudom mi a valóság alapja. Az viszont biztos hogy a mintás kerámiabevonatos kés mintája lekopik a gépben.

A tojásrántottával az én gépem se birkózik meg és ezt már több helyen olvastam így a tojásos serpenyőt be se teszem. Érdekes a tányéról leszedi.

Evőeszközből az ilyen fajta:

[link]

Ezeknél a nyélbe utólag van belerakva a fej, pikk-pakk eltöri a gép, elgyengíti. De az olyan műanyag nyelű aminél a teljes nyél van bevonva az bemehet.

Ezeken kívül mindent beteszek. Én még a vágódeszkát, fakanalat is.

2015. aug. 5. 18:09
 12/13 anonim ***** válasza:

Valóban nincs haszna a használati utasításnak sokak szerint?

Pedig abban van, hogy kell bele só, meg öblítő is, amit sokan nem tudnak alapból. És benne van pár egyéb -szerintem - hasznos tanács is.

2015. aug. 6. 09:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Fát nem azért nem szabad mosogatógépbe rakni mert bármi is tönkremegy tőle. A baj az hogy a fa megszívja magát a mosogatótabletta magasan koncentrált mosogatólevével és az használatkor (pl amikor a fakanállal kevergeted a lecsót) beleoldódik a kajába. Ha ezt rendszeresen eljátszod, szép kis mérgezés is lehet az eredménye. Lehetnek fura tüneteid (pl fejfájás, gyomorpanaszok vagy más) és egyszercsak évek múlva kiderül valami vese vagy májelégtelenséged és eszedbe se jut majd hogy a mosogatóba rakott fától volt.

Szerintetek viccből írják rá minden mosogatógép használati útmutatójába hogy ne rakj bele fát?

2016. nov. 20. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!