Miért szívja magát tele olajjal a fagyasztott hasábburgonyám?
Pontosan, hogy némi előnyt ad, ha előtte kiolvasztod.
A probléma ugyanis valószínűleg tényleg az, hogy nem elég meleg az olaj.
De hiába 190 fokos, ha -20 fokos burgonyát teszel bele.
Úgyhogy amellett, hogy kevesebbet tegyél bele, ami nem tudja annyira visszahűteni az olajat, előtte simán kiolvaszthatod szobahőmérsékletűre, mert baromira nem mindegy, hogy -20-ról kezd el szenvedni vele az olaj, vagy +30-ról.
"Vagy nem elég meleg az olaj, vagy túl sokat teszel egyszerre bele."
Ez végeredményben ugyanaz a probléma, mert önmagában a mennyiség még nem gond, hiszen akár olaj nélkül is megsüthető, a gond az, hogy a mennyiség miatt nagyon visszahűl az olaj, elvizesedik, és nem képes utolérni magát.
A kiolvasztást nehogy kipróbáld, mert attól gumis, utálatos állagú meg ízü lesz.
Aránylag sok olajat forrósíts fel és csak kevés krumplit tegyél bele egyszerre, akkor nem szívja meg magát.
Nyugodtan kipróbálhatod a kiolvasztást egy kis mennyiségen, aztán majd eldöntöd, mennyire lesz másabb, vagy gumis.
(természetesen semmi baja nem lesz, de majd te is meglátod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!