Lángos tésztát este jobb ha már összedobom holnapra?
Figyelt kérdés
Hogy egész este kelljen? Esetleg a hűtőben?
Ez a recept:
Liszt + kelesztett élesztő + só + víz.
2015. júl. 5. 17:01
1/4 anonim válasza:
Jobbnak semmiképpen nem jobb, ha holnap nincs időd, akkor praktikusabb, de nem jobb. Frissen jobb, fél óra kelés elég neki.
2/4 Duenna válasza:
Fölösleges égész éjjel keltetni, elég, ha összedobás után félóra, vagy egy óra kelesztés után már ki is sütöd.
3/4 A kérdező kommentje:
Igazából ez nem kefires lángos, ezt 3x kell keleszteni.
Egyszer az élesztőt, egyszer a kész tésztát, meg utána meg egy kicsit a kiporciózott tésztákat. Tipikus utcai lángos.
2015. júl. 5. 18:38
4/4 anonim válasza:
Élesztő 5 perc, tészta 15 perc, utókelesztés max 10 perc.
Ha melegben van, nem kell több fél óránál.
De én van mikor kispórolom a tészta kelesztését, mert úgyis összemegy a kiszaggatásnál.
Adok neki 5-10 perc pihenőt, és inkább kicipózva hagyok neki több időt, hogy rendesen megkelje.
Ja, és persze meleg vízzel dagasztom. Harmadára csökken a kelési idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!