Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen a tejberizs víz nélkül?

Milyen a tejberizs víz nélkül?

Figyelt kérdés

A tejberizs 1 rész víz, rizs,tej helyett jó a: 2 rész tej és 1 rész rizs?

Milyen lesz ha így csináljuk?

2015. máj. 16. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Sose tettem még bele vizet, csak tej+rizs. Hogy milyen? Mint az igazi tejberizs.
2015. máj. 16. 16:32
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

A tejberizsbe MINEK víz! Soha életemben nem tettem bele vizet!szerintem sokkal, de sokkal finomabb víz nélkül, attól csak vizes, híg íze lesz.

A tejberizs egyébként szerintem jobb, ha puhább, ezért én 3-szoros mennyiségü tejet teszek hozzá.

2015. máj. 16. 16:34
 3/8 anonim ***** válasza:
97%
En is csak tejjel fözöm,de probaltam a vizeset is,nekem nem tetszik,nagyon viz izü,iztelen.
2015. máj. 16. 17:07
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
utolso vagyok, szerintem több tej kell hozza mint 2 resz tej,utanna is önthetsz hozza,en nem merem.
2015. máj. 16. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Biztos finom tejjel is, de én nem úgy főzöm, mert sok tejet "megeszik".Gazdaságosabbnak tartom és ugyan olyan finom, ha először vízben megfőzöm, a rizst, mint mindíg, kicsit hagyom puhulni, utána tejjel felöntöm és még főzöm kicsit.Én teszek bele egy kis vajat és vanilincukrot is, aztán ízesítem valamivel.Szörp, kakaó, vagy fahéj mehet rá.
2015. máj. 16. 17:19
 6/8 anonim ***** válasza:
74%

Én így csinálom:

20 dkg rizshez teszek 2 dl vizet, ezzel puhítom tűzön, amíg felissza a vizet. Kb 3-5 perc. csipet só, és felöntöm 1 liter tejjel. Időnként kevergetem, amíg a nagyja tejet felissza, majd mehet bele 1/2 citrom héja, 13 dkg cukor+ van. cukor, mazsola. Elkeverem, lezárom, fedőt teszek rá. Kb 1 óra pihentetés után kész.

2015. máj. 16. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:
96%
Mi sem szoktunk bele vizet tenni, szóval nyugodj meg, biztosan jó lesz víz nélkül :)
2015. máj. 16. 18:02
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőt kipróbáltam, tejjel nekem finomabb. Csak tovább kell főzni.
2015. máj. 16. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!