Milyen a tejberizs víz nélkül?
Figyelt kérdés
A tejberizs 1 rész víz, rizs,tej helyett jó a: 2 rész tej és 1 rész rizs?
Milyen lesz ha így csináljuk?
2015. máj. 16. 16:20
1/8 anonim válasza:
Sose tettem még bele vizet, csak tej+rizs. Hogy milyen? Mint az igazi tejberizs.
2/8 anonim válasza:
A tejberizsbe MINEK víz! Soha életemben nem tettem bele vizet!szerintem sokkal, de sokkal finomabb víz nélkül, attól csak vizes, híg íze lesz.
A tejberizs egyébként szerintem jobb, ha puhább, ezért én 3-szoros mennyiségü tejet teszek hozzá.
3/8 anonim válasza:
En is csak tejjel fözöm,de probaltam a vizeset is,nekem nem tetszik,nagyon viz izü,iztelen.
4/8 anonim válasza:
utolso vagyok, szerintem több tej kell hozza mint 2 resz tej,utanna is önthetsz hozza,en nem merem.
5/8 anonim válasza:
Biztos finom tejjel is, de én nem úgy főzöm, mert sok tejet "megeszik".Gazdaságosabbnak tartom és ugyan olyan finom, ha először vízben megfőzöm, a rizst, mint mindíg, kicsit hagyom puhulni, utána tejjel felöntöm és még főzöm kicsit.Én teszek bele egy kis vajat és vanilincukrot is, aztán ízesítem valamivel.Szörp, kakaó, vagy fahéj mehet rá.
6/8 anonim válasza:
Én így csinálom:
20 dkg rizshez teszek 2 dl vizet, ezzel puhítom tűzön, amíg felissza a vizet. Kb 3-5 perc. csipet só, és felöntöm 1 liter tejjel. Időnként kevergetem, amíg a nagyja tejet felissza, majd mehet bele 1/2 citrom héja, 13 dkg cukor+ van. cukor, mazsola. Elkeverem, lezárom, fedőt teszek rá. Kb 1 óra pihentetés után kész.
7/8 anonim válasza:
Mi sem szoktunk bele vizet tenni, szóval nyugodj meg, biztosan jó lesz víz nélkül :)
8/8 anonim válasza:
Mindkettőt kipróbáltam, tejjel nekem finomabb. Csak tovább kell főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!