Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel tudnék kettéosztani egy...

Mivel tudnék kettéosztani egy őzgerincformát?

Figyelt kérdés

Szeretnék sütni "csirkemellet őzgerincformában". Sütöttem már többször, nagyon szeretjük, csakhogy mivel mostmár csak ketten vagyunk a háztartásban, nekünk bőségesen elég lenne egy 1/2 adag.

A múltkor fasírtot már sütöttem benne, úgy, hogy gyűrkölészett alufóliával kitöltöttem a felét a formának, és rendben is volt. De azért a fasírt egy viszonylag szilárd massza.

Azonban ez a csirkemelles recept elég híg sületlenül.

Ki is találtam hozzá, hogy a másik felében pedig sütök "hamis kacsamájat", ami szintén egy igen híg masszából indul ki.

És arra gondoltam, hogy ezt milyen jól meg tudnám sütni egyszerre, két darab középen egymásnak (hátat) fordított sütőpapírral bélelném ki a formát, csak jó lenne közé valami fém lap, vagy valami, mert mindkét massza igen híg. Ha még ki is találom a technikáját, hogy hogyan kivitelezzem, hogy egyszerre öntsem bele, a probléma még azután is fennáll, mert ha valamelyik massza egy kicsit több, mint a másik, és magasabban áll, akkor átfolyik.

Ötleteket várok! :)

2015. ápr. 21. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem folyós dolgokat nem tudsz benne kettéosztani,a szilárddal meg lehet csinálni.
2015. ápr. 21. 16:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyszerűen fél adagot teszel a formába. Laposabb lesz, mint teljes adaggal(mivel nem lesz teli a forma), de meg van oldva a probléma.
2015. ápr. 21. 17:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Középre kartonpapírból vágj ki egy elválasztólapot, tekerd be alufóliába (akkor nem ég meg) és utána tedd a két félbe a külön-külön sütöpapírt
2015. ápr. 21. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

A folyos, (krémállagú) dolgokat is meglehet oldani:

Mindkettöt bögrébe teszed, és az eggyiket az eggyik végén a másikat a másikvégén öntöd óvatossan, hogy a közepén ne hirtelen találkozzanak. Igy nem gomolyodnak össze.

2015. ápr. 21. 18:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú hozzászólását!

3. Neked pedig külön köszönöm! Igen, ez lesz a tökéletes megoldás! :)

2015. ápr. 22. 08:34
 6/6 anonim ***** válasza:
A karton papiros ötlet nagyon jó, de először egy nylon-zacsiba raknám, hogy biztosan ne ázzon el a papír, utána azzal együtt tekerném az alufóliába = arra nem ragadna hozzá a nyers kaja sem egyik oldalról, sem a másikról...
2015. ápr. 22. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!