Mivel tudnék kettéosztani egy őzgerincformát?
Szeretnék sütni "csirkemellet őzgerincformában". Sütöttem már többször, nagyon szeretjük, csakhogy mivel mostmár csak ketten vagyunk a háztartásban, nekünk bőségesen elég lenne egy 1/2 adag.
A múltkor fasírtot már sütöttem benne, úgy, hogy gyűrkölészett alufóliával kitöltöttem a felét a formának, és rendben is volt. De azért a fasírt egy viszonylag szilárd massza.
Azonban ez a csirkemelles recept elég híg sületlenül.
Ki is találtam hozzá, hogy a másik felében pedig sütök "hamis kacsamájat", ami szintén egy igen híg masszából indul ki.
És arra gondoltam, hogy ezt milyen jól meg tudnám sütni egyszerre, két darab középen egymásnak (hátat) fordított sütőpapírral bélelném ki a formát, csak jó lenne közé valami fém lap, vagy valami, mert mindkét massza igen híg. Ha még ki is találom a technikáját, hogy hogyan kivitelezzem, hogy egyszerre öntsem bele, a probléma még azután is fennáll, mert ha valamelyik massza egy kicsit több, mint a másik, és magasabban áll, akkor átfolyik.
Ötleteket várok! :)
A folyos, (krémállagú) dolgokat is meglehet oldani:
Mindkettöt bögrébe teszed, és az eggyiket az eggyik végén a másikat a másikvégén öntöd óvatossan, hogy a közepén ne hirtelen találkozzanak. Igy nem gomolyodnak össze.
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú hozzászólását!
3. Neked pedig külön köszönöm! Igen, ez lesz a tökéletes megoldás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!