Linkelnétek/írnátok szezonális heti étrendeket?
Szeretnék egy komplett heti étrendet összeállítani, amihez hétvégén bevásárolok és hét közben csak apróságokért kell boltba menni. Legyen változatos, egészséges, napi 3-4 étkezéssel, és persze ne legyen túl drága.
Amiket neten találtam, azok jellemzően amerikai oldalakról vannak, tele olyan dolgokkal amik itt drágák és/vagy beszerezhetetlenek. Szóval alapvetően magyar viszonyokra optimalizált változatot keresnék.
Van már pár ötletem, de jó volna még pár példa, így időnként lehetne variálni is.
Mi minden ételt két napig eszünk. Vasárnap szoktam főzni kétfélét és szerdán. A szombat az változó ahogy alakul.
A jövő heti étrendünk így fog kinézni:
Sz: kuszkusz saláta
V-H: Egyben sült vadhús knédlivel, gombaszósszal
K-Sz: lecsó
Cs-P: túrógombóc
Az eheti:
Sz: levesbárban ebédeltünk, este melegszendvicset csináltam
V: ebédre szendvics, vagcsira saláta (nem voltunk otthon)
H-k: lencseleves
Sz-CS: sajtos-paradicsomos csirkemell rízzsel
P: fish and chips
Vacsorára virsli, tojás, egyben sült krumpli valamilyen szósszal, hideg, körözött, padlizsánkrém, zellerkrém, saláta szokott lenni általában.
H---- Sajttal töltött bundás kenyér,Tea-Spagetti Carbonara-Tejbe Griz
K---- Omlett,karamellás tej-Zöldbableves,Grizes tészta-Felvágott
SZ---- Lecsó-tea-Burgonyafőzelék sültkolbászal vagy tökörtojással-Puliszka
CS---- Tojáskrém,pirítóssal,tea-Rántott hal párolt rizs-Lekváros,zsíros kenyér tea
P----Karamellás tej,felvágott-Rakott burgonya-Gyümölcs
SZ----Felvágoot-tea-Kolbászos bableves,Káposztás tészta-Tea,Gyümölcs
V----Pirítós-Húsleves,Betyárborda,Párolt rizs,savanyúság-Rizsfelfújt
Nálunk héten volt:
Hétfő-lencse leves, túró fánk
Kedd-paradicsomos húsgombóc főtt krumplival
Szerda gulyás leves, medvehagymás-gombás tészta reszelt sajttal
Csütörtök rakott zöldbab, palacsinta
Pénteken lesz gyümölcs leves, rizses hús
Szombat pizza
Vasárnap rántott hús, sajt, krumpli püré, rétesek
Reggeli/vacsora-körözött, túrókrém, tojáskrém, bundás kenyér, főtt virsli, tükör/főtt tojás, omlett, paraszt reggeli, sült húsok, lekváros/mézes kenyér, kolbászos kenyér, rántotta, omlett, fasírt,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!