Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rájöttem hogyan lehet otthoni...

Rájöttem hogyan lehet otthoni körülmények közt tortilla chipset csinálni mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
lisztet összekeverek vízzel meg sóval meg borssal meg sajtporral majd nagyon vékony tésztát gyúrok belõke amibõl kivágom a lehetõ legnagyobb háromszöget ezután 5centis csíkokra vágom a háromszöget és ezekbõl is kivágom a háromszgeket a legalkalmasabb egy ilyen háromszgekbõl álló piramis forma lenne de az nincs. ezt kb 6szor megcsináltam ezután a háromszgeket egyesével rárakom egy fémrácsos tálakra száradni majd ha kemények akkor egy serpenyõben olaj nélkül sütni amíg kicsit meg nem barnul ezután olyan törékeny és ropogós lessz mint a tortilla persze az ízfokozókat aromákat csak natural dolgokkal lehet helyetesíteni a tésztába így ugyanolyan sose lessz mint a boldban de én egy sós boltit egy ilyen sóssal össze tudnám téveszteni olyan egyforma nektek mi a véleményetek?
2015. febr. 1. 18:46
 1/9 A kérdező kommentje:
ja még annyi hogy a liszt az teljes kiõrlésü itthoni elektromos malommal van ledarálva a búza de ez a tésztának még ad egy olyan érzést mintha kukoricából lenne a rostdarabkák miatt.
2015. febr. 1. 18:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Látom te is feltaláltad a spanyolviaszt... ahogy már huszonhatmillión a világon előtted:


[link]

2015. febr. 1. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy! Tedd fel a receptet a nosalty-ra.


De az igazi torilla chips kukorica lisztből készül. Na azt kihívás megcsinálni, mert nincs benne sikér, így nem tartja össze semmi a tésztát.

Engem az érdekelne igazából, hogy kukoricalisztből is el tudod-e készíteni.


Bár biztos van fent ilyen recept is a neten.

2015. febr. 1. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
de én szárítilom a tésztát...
2015. febr. 1. 19:08
 5/9 A kérdező kommentje:
kukorica liszt? megnézem de valószínüleg már mindent feltaláltak csak be kell ptygni a google-be...:( nincs is értelme élni.
2015. febr. 1. 19:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

:-D


Azért még biztosan akad valami, ami másnak még nem jutott eszébe.


Én a múltkor kókuszkrémből csináltam snidlinges pszeudo "vajkrémet". Spec pont ilyet még nem láttam a neten, de ha lenne akkor is büszke lennék magamra, mert attól még egy kib...szott zseni vagyok.

2015. febr. 1. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Na jó, ügyes vagy...de minek?
2015. febr. 3. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
így van van önbizalom ez a lényeg :)
2015. febr. 3. 16:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Én próblkoztam kukorica liszttel, meg darával, hát nem lett az igazi. Úgy olvastam azt hiszem, hogy valahogy erjesztik, és csak utána használják fel, de a franc se fog ezzel kínlódni. Nem az igazi. Én végül chips témában vettem egy ostyasütőt, aztán abban csinálok sajtos ostyát zabpehelyellel és teljesőrlésű liszttel. Kb 10x jobb, mint az összes ilyen bolti vacak, vagy amit előtte sütöben csináltam (pedig sokat kísérleteztem). Annyi a hátránya, hogy 6 perc kell egy lapnak, mire elkészül, ami 4 személyre kb 2 óra sütögetést jelent. Sajnos folyamatosan ott kell lenni mellette.
2015. febr. 19. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!