Bőle Sándor kérdése:
Lehet-e házilag, házitejből KAUKÁZUSI KEFIRT készíteni és hogyan?
Figyelt kérdés
2015. jan. 18. 16:03
1/5 anonim válasza:
Kefirgombát kell venni, régen nagyon népszerű volt, több ismerősünk is ingyen osztogatta, mert szaporodnak viszonylag gyorsan, kérdezz körbe, hátha van valakinek. Ha nincs, rákeresel, 1000-2000 Ft között lehet rendelni pár oldalról. Egyébként csak bele kell tenni a szobahőmérsékletű tejbe a kefirgombát, szintén szobahőn állni hagyni egy napig, leszűrni a gombát és kész a kefir.
2/5 anonim válasza:
Azt is megpróbálhatod, hogy egyszer veszel egy kaukázusi kefirt és egy evőkanállal átraksz egy pohár tejbe. Van rá esély, hogy másnapra kefir lesz. Joghurttal működik.
3/5 anonim válasza:
Persze! Fölforralod a tejet, mikor langyosra hűlt, hozzákeversz literenként kb. 1 deci kaukázusi kefírt, kisebb üvegekbe töltöd, lezárod, szobahőmérsékleten tartod, másnap-harmadnap megeszed.
4/5 anonim válasza:
Igen, jól írják, a kész kefírrel továbbolthatod a tejet, és simán lesz kefíred. utána folytathatod a végtelenségig, már a saját kefíreddel.
5/5 zolidobos válasza:
Nekem is működött a dolog, de csak házi, vagy zacskós 2,8-as tejből. Viszont a "végtelenített" módszer nem működött, minden alkalommal új oltót kellett venni. (mármint kész kefírt)
Az okát nem tudom, majd megfejtik a nálam magasabban képzettebbek...-tki-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!