Van egy banánom. Már 3 napja nézem, de a vége még mindig zöld. Hogyan tudnám megérlelni?
Figyelt kérdés
Nincs itthon etilénem, abszcizinsavam, egyebek, nekem vmi konyhai praktika kellene. Tegyem hidegre? De ott megfázik... Melegre? Ez az egy gyümölcsöm van itthon, és mivel elég törékeny a kapcsolatom a banánokkal, így ha netán fű ízű marad, tuti elmegy a kedvem a banánevéstől min. egy évre.2015. jan. 8. 11:30
1/7 anonim válasza:
Hagyd meleg helyen, ott jobban érik. Ha pöttyösödni kezd, akkor már érett. A hidegen nem szereti.
2/7 anonim válasza:
Melegebb helyet szeret, és ha zsacskóba teszed, ami benn tartja a gázt, jobban érik.
3/7 anonim válasza:
Meleg helyen kell hagyni. Egy-két nap sokat segít az ügyön.
4/7 anonim válasza:
:D :D Olyan szépen fogalmaztál,hogy öröm volt olvasni! :)) Remélem megoldódik a kapcsolatod a banánoddal.
5/7 anonim válasza:
Tedd melegebb helyre, és hagyd romantikázni egy almával egy papírzacskóban (újságpapír is jó), az megtermeli neki a szükséges etilént. Jó, jó, tudom, neked most csak ő van, de vegyél neki almát, hadd legyen társasága :)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
A meleg megoldotta a dolgot. ;)
2015. jan. 9. 10:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!