A molyokat, amik "összekukacolják" a lisztet, hogyan lehet kiírtani környezetbarát módon?
Olyan szerrel, aminek a szaga nem marad meg a szekrényben, és nem is káros a többi élelmiszerre, a szervezetre?
Az a liszt amiben van 1-2 qrva kukac, átszitálás után használható még, vagy irány a kuka?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Először a jó oldalát nézd, azt hogy biztos nem vegyszerezték agyon ha kukac van benne...ugyanis minden búza termés tartalmaz valamennyi bioorganizmust pl. zsizsiket. Jobb helyeken elgázosítani szokták szén-dioxiddal.
A nagyim mindig átszitálta ha talált a tetején, de ha régi és rengeteg van benne akkor már használhatatlan a liszt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nekem sosem jutott eszembe, hogy szert használjak... A kukacok elég makroszkópikusak, ráadásul a lisztben/szezámmagban szeretnek maradni.
A kukactalanított étellel nincs akkora bajom, de ha már túl sok van benne, akkor kidobom az egészet (3 kiló szezámot azért nem, amikor a felső részben 1-2 kukac volt... cseresznyeéréskor tucatszámra eszem konkrétan kukacot, bár arról nem tudok).
A szezámnál csak az edényben voltak, amikor zsizsikes lett valami, no akkor terjedtek el a szekrényben a kis dögök. Összevadásztam őket, gyors halált szenvedtek, vizes törlés, annyi.
Ha nagyon akarnék szert használni, az ecet lenne. Nem vagyok oda a vegyi anyagokért...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ecettel moss át mindent, ha már kidobtad a kukacos lisztet.
Ha csak a tetején van még moly, akkor szitáld át és a sütőben jól melegítsd át.
Köszönöm a tanácsokat :)
Sajnos a liszt a kukában landolt :( Nem mertem már használni, pedig csak a tetején voltak kukacok...de a peték...mindegy, örültek a csirkék.
Az árpakásából szökhettek ki a kis nyavalyások, mert az volt a legdurvább :( Az is a csirkéknél landolt.
Mindegy, most már így jártam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Megelőzésnek tudom ajánlani A BIOSTOP nevű élelmiszermoly csapdát, amit be kell tenni a konyhaszekrénybe.Teljesen természetes anyagból van valami ragacs rajta, ami a molyokat befogja, mielőtt bármibe belepetéznének.
DM-ben, Rossmannban kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!