Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan ne törjük össze a...

Hogyan ne törjük össze a tojáshabot?

Figyelt kérdés
A receptekben mindig ezt írják, de szerintem azzal, hogy szétkevered egy másik masszában, mindenképpen összetörik, akkor is, ha óvatosan kevered.
2014. okt. 16. 14:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Előszőr is nem szabad túlverni, másodszor nem mindegy hogyan kevered, mert ha gyorsan kevered körbe, akkor összetörik, de ha óvatosan és nem körkörösen kevered, akkor nem törik össze, habos marad.
2014. okt. 16. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
persze, valamennyire összetörik így is úgy is, a lényeg, hogy minél kevesebb buborék pukkadjon ki, mert sülés során a buborékban lévő levegő a meleg hatására kitágul és ettől jön fel a süti :)
2014. okt. 16. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem keverni, hanem forgatni kell ilyenkor, egy rugalmas spatulával vagy akár egy evőkanállal a tál szélénél alányúlsz a habnak, és egy íves mozdulattal felemeled, miközben ellentétes irányban fordítasz egy kicsit a tálon. Ezt addig ismételgeted óvatosan, amíg bele nem dolgoztad a habot a masszába, bár sok esetben az sem baj, ha még kilátszik itt-ott a fehérje. Áh, csinálni könnyebb, mint leírni :)
2014. okt. 16. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Így szoktam én is csinálni, de szerintem úgy is összetörik valamennyire.
2014. okt. 17. 14:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!