Hogyan ne törjük össze a tojáshabot?
Figyelt kérdés
A receptekben mindig ezt írják, de szerintem azzal, hogy szétkevered egy másik masszában, mindenképpen összetörik, akkor is, ha óvatosan kevered.2014. okt. 16. 14:43
1/4 anonim válasza:
Előszőr is nem szabad túlverni, másodszor nem mindegy hogyan kevered, mert ha gyorsan kevered körbe, akkor összetörik, de ha óvatosan és nem körkörösen kevered, akkor nem törik össze, habos marad.
2/4 anonim válasza:
persze, valamennyire összetörik így is úgy is, a lényeg, hogy minél kevesebb buborék pukkadjon ki, mert sülés során a buborékban lévő levegő a meleg hatására kitágul és ettől jön fel a süti :)
3/4 anonim válasza:
Nem keverni, hanem forgatni kell ilyenkor, egy rugalmas spatulával vagy akár egy evőkanállal a tál szélénél alányúlsz a habnak, és egy íves mozdulattal felemeled, miközben ellentétes irányban fordítasz egy kicsit a tálon. Ezt addig ismételgeted óvatosan, amíg bele nem dolgoztad a habot a masszába, bár sok esetben az sem baj, ha még kilátszik itt-ott a fehérje. Áh, csinálni könnyebb, mint leírni :)
4/4 A kérdező kommentje:
Így szoktam én is csinálni, de szerintem úgy is összetörik valamennyire.
2014. okt. 17. 14:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!